Aktualno
StoryEditor

[1000 NAJVEĆIH] Sándor Fasimon: Ina uvodi robote u financije i u ljudske resurse

13. Lipanj 2019.

U anketi Liderovog posebnog izdanja 1000 najvećih sudjelovali su predsjednici uprava nekih od najvećih hrvatskih kompanija koji su odgovorili na pitanja: kakvi su ključni poslovni planovi i ciljevi za ovu godinu, kako vide razvoj tvrtke u 2020., jesu li optimisti i pripremaju li sigurnosne mehanizme u slučaju nove recesije, te gdje vidite tvrtku u 4. industrijskoj revoluciji i kako provode digitalnu transformaciju.

Njihove cjelovite odgovore objavit ćemo u serijalu. Prvi je Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine, koja je, prema ostvarenom prihodu u 2018., prva na Liderovoj listi 1000 najvećih.

- U 2018. planiramo nastaviti s unaprjeđivanjem poslovanja kako bi bili spremni za buduće vanjske izazove. Istraživanje i proizvodnja iskoristit će sve potencijale za razvoj gradeći održiv portfelj na domaćoj i međunarodnoj razini. Maloprodaja će se usmjeriti na potrebe kupaca, pružanje širokog portfelja usluga, razvoj novih proizvoda i širenje mreže. U djelatnosti Rafinerija i marketinga, nastavit ćemo s implementacijom programa INA R&M Novi smjer 2023. koji je usmjeren na osiguranje održivosti i profitabilnosti kroz promjene modela rafinerijskog poslovanja.

Želimo osnažiti naš vertikalno integrirani poslovni model koji nam osigurava održivost i profitabilnost. To možemo postići stvaranjem uvjeta za pojedinačnu održivost svih djelatnosti, a jasne razvojne smjernice za to definirali smo unutar plana strateškog razvoja koji je usvojen krajem 2018.

On će nam omogućiti pokretanje novog investicijskog ciklusa i nadogradnju lanca vrijednosti kompanije. Ne sumnjamo u uspjeh i zbog toga optimistično dočekujemo buduće razdoblje. Ina svakodnevno primjenjuje i provodi razne projekte implementacija novih tehnologija i digitalnih sustave u svoje poslovne aktivnosti. Uveli smo robotsku automatizaciju procesa u financijskom odjelu te u administraciji Ljudskih resursa, a automatiziramo i sustave proizvodnje nafte i plina. Time povećavamo učinkovitost i fleksibilnost te stvaramo uvijete koji nam osiguravaju da budemo prvi izbor kupaca u pokretu nudeći im jedinstvenu lepezu proizvoda i usluga. Ina ima veliki potencijal u ljudskom kapitalu i imovini. To kompaniju može prometnuti u predvodnika promjena na tržištu. Naši ljudi su naša snaga i njihova nebrojeno puta iskazanu sposobnost za brzu prilagodbu u novim situacijama garancija su da ćemo i ubuduće biti ponosni na Inu te o njoj pričati kao o jednoj od najuspješnijih hrvatskih kompanija – istaknuo je Fasimon.

Sutra: Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma

 

19. travanj 2024 07:49