Aktualno
StoryEditor

AI, IoT i kvantna računala: Alibaba ulaže 15 milijardi dolara u istraživanja i razvoj

12. Listopad 2017.

Alibaba Grupa planira više nego udvostručiti izdatke za istraživanje i razvoj na 15 milijardi dolara u naredne tri godine u cilju razvoja nove generacije tehnologije, povećanja poslovanja i istraživanje projekata koji bi mogli oboriti industriju.

Prema pisanju Bloomberga, ovaj trgovinski div planira otvoriti sedam istraživačkih laboratorija i zaposliti 100 znanstvenika iz cijelog svijeta čiji će se rad fokusirati na umjetnu inteligenciju, internet stvari i kvantna računala.

>>>Jack Ma: Na deklaracijama će uskoro pisati ‘proizvedeno na internetu’

Program je stvoren sa ciljem održavanja koraka s konkurencijom kao što su Amazon i Tencent Holdings, te u skladu s ambicijama Kine da postane globalni lider u umjetnoj inteligenciji.

Iz Alibabe su najavili da će laboratorij pomoći u rješavanju problema s kojima se Alibaba trenutno suočava preko svojih proizvodnih linija.

>>>Jack Ma Amerikancima: Umjesto na oružje novac ste trebali potrošiti na svoj narod

Istraživački program nazvan je Alibaba DAMO Academy, a laboratorije će otvoriti diljem Kine, SAD-a, Rusije, Izraela i Singapura, te će surađivati sa vrhunskim sveučilištima kao što su Berkeley, Princeton i Harvard.

U Alibabi je trenutno zaposleno 25 tisuća inženjera i znanstvneog osoblja, a u prosjeku godišnje ulažu 3 milijarde dolara na istraživanja.

04. svibanj 2024 22:54