Aktualno
StoryEditor

Američki lanac brze hrane nudi brzo uspinjanje do plaće koja srami ponajbolje u Silicijskoj dolini

24. Siječanj 2018.

Lanac restorana brze prehrane, In-N-Out Burger, svojevrsna je senzacija jer menadžeri restorana primaju prosječnu godišnju plaću veću od 160 tisuća dolara, što je triput više od prosjeka industrije, piše Business Insider. Osim toga, za menadžersku poziciju nije potrebna fakultetska diploma, pa čak ni prethodno iskustvo.

Usporedbe radi, zaposleni u tech firmama Silicijske doline prosječno zarađuju 114.654 dolara godišnje. In-N-Out, što se plaća i beneficija tiče, najbolji je veliki lanac brze prehrane čiji zaposlenici primaju početnu plaću od minimalno 13 dolara na sat, što je više od prosjeka, te imaju mogućnost napredovati do pozicije menadžera restorana. Tipičan arhitekt u Kaliforniji godišnje zaradi 112 tisuća dolara, dok odvjetnik primi godišnju plaću od 117 tisuća.

>>>Zbog rasta minimalca blagajnike zamjenjuju samoposlužni kiosci

Neke od beneficija za zaposlenike su plaćeni godišnji, stomatološka i očna skrb za stalne i privremene zaposlenike. Na Glassdoor ljestvici najboljih poslodavaca za 2018. In-N-Out zasjeo je na četvrto mjesto pobijedivši tech divove poput Googlea i Microsofta. Osim toga, na ljestvici je i kao jedini lanac restorana u najboljih 50.

Potpredsjednik In-N-Outa, Denny Warnick, ističe da je dobra plaća uvijek bila dio kulture kompanije, te je samo jedan od načina koji je lanac doveo do statusa kojeg ima danas.

>>>Boston Consulting: Biznis lideri odabrali 50 najinovativnijih kompanija svijeta

Iz lanca su nedavno najavili otvaranje distributivnog centa u Coloradu što bi trebalo omogućiti širenje izvan Zapadne obale SAD-a, jer svi restorani lanca moraju biti smješteni u blizini distributivnih centara zbog stroge politike tvrtke o posluživanju svježe, a ne zamrznute hrane.

19. travanj 2024 15:59