Aktualno
StoryEditor

B4B: Tvrtku preuzeli brat Željke Markić i partner Borislava Škegre

03. Ožujak 2018.

Mario Živković, u javnosti najpoznatiji kao brat Željke Markić i glasni aktivist konzervativne organizacije U ime obitelji, postao je suvlasnik tvrtke b4b u partnerstvu sa Željkom Lukačem, najpoznatijim u ulozi suvlasnika Quaestusa i partnera Borislava Škegre.

>>>Mali dioničari: Zašto Škegro i Ramljak govore da je vrijednost dionica nula! To je kazneno djelo!

Preuzeli su je od Dragane Ćatić, a Živković je postao i njezin direktor zajedno s Marinom Goretom koji je na menadžerskim pozicijama u tom poduzeću angažiran od njegova osnutka. Tvrtka b4b bavi se uvođenjem i održavanjem poslovnog softvera, u čemu je prilično uspješna u Hrvatskoj i regiji. U 2016. imala je prihod od 48 milijuna kuna i dobit od dva i pol milijuna. Zapošljava oko osamdeset ljudi, sjedište joj je u Zagrebu, a podružnice u Beogradu i Novom Sadu.

Održava informatičke sustave mnogih državnih tvrtki i institucija, među ostalim, ministarstava financija i znanosti, državne riznice, HŽ-a i HRT-a. Poduzetnik Živković povezan je s još pet tvrtki. Do lani je bio na čelu ovdašnje podružnice njemačke farmaceutske tvrtke Stada, a s ukupno pet tvrtki povezan je i poduzetnik Lukač koji je do lani bio šef Metroneta.

>>>Žestok animozitet u javnoj prepirki Vrdoljaka i Markić

Tvrtka b4b pravna je sljednica SAP-a Hrvatske, poduzeća koje je 1995. kao SAP-ovu franšizu osnovao danas pokojni Bernard Ćatić. Nakon njegove smrti b4b je naslijedila njegova supruga Dragana Ćatić, a na direktorskoj poziciji zamijenio ga je njegov brat Mato Ćatić.

29. travanj 2024 10:20