Aktualno
StoryEditor

Baidu, poznat kao kineski Google, ušao u utrku lansiranja samovozećih automobila

19. Travanj 2017.

Baidu, poznat i kao kineski Google, predstavio je projekt Apollo, za koji se nada da bi mogao dovesti u potpunosti autonomne automobile na autoceste i gradske ceste do 2020. godine, čime su postali još jedna u nizu tehnoloških kompanija koji su postavili 2020. kao prekretnicu.

>>>Ljuština predvidio uspon samovozećih automobila, automatizaciju slabo plaćenih poslova

Iz kompanije najavljuju da će njihova autonomna tehnologija za ograničena okruženja biti lansirana u srpnju, a do kraja godine automobili će voziti samostalno u jednostavnim uvjetima na cestama, prenosi portal CNet. Tehnološki divovi diljem svijeta, uključujući Uber i Googleovu kompaniju Alphabet, rade na razvoju autonomnih automobila već neko vrijeme, ipak u tome su naišli na mnoge prepreke. Neki od njih su sudari do kojih je došlo zbog neravnina na cesti i pravne drame koje su uslijedile.

>>>Mercedes obećao samovozeće taksije u samo tri godine

Baidu je naporno radio na razvoju svojih samovozećih automobila. Tvrtka je prošle godine dobila zeleno svjetlo za testiranje takvih vozila u Kaliforniji udruživši se s kompanijom Nvidia kako bi razvili računalnu platformu za vozila koristeći umjetnu inteligenciju.

>>>Alphabetov Waymo tužio Uberov Otto zbog krađe tehnologije za samovozeće automobile

Baidu je samo jedna u nizu kompanija koja sudjeluje u utrci lansiranja takvih vozila. Bosch i Daimler su isto tako najavili lansiranje vozila do 2020.

https://twitter.com/Baidu_Inc/status/854520949697241089

04. svibanj 2024 09:11