Hrvatska
StoryEditor

Australska i irska veleposlanica za ravnopravnost žena u hrvatskom biznisu

30. Svibanj 2018.

Australska veleposlanica Elizabeth Marianne Petrovic i irska veleposlanica Olive Hempenstall pridružile su se kao počasne članice udruzi Professional Women‘s Network Zagreb.

>>>Poticanje žena u poduzetništvu jedan je od ključnih čimbenika koji doprinose gospodarskom rastu

PWN Zagreb kao udruga zalaže se za ravnopravnost žena i muškaraca u poslovnom svijetu i veću zastupljenost žena na upravljačkim pozicijam.

Stoga su već ranije članovima udruge postala i dvojica muških diplomata u Hrvatskoj - britanski veleposlanik Andrew Dalgleish i švedski veleposlanik Lars Schmidt.

Kroz naš program Balans uspješni poduzetnici poput Nenada Bakića, Marca Carene i Zvonimira Mršića dijele najbolje prakse rodne ravnopravnosti u poslovnom svijetu, a iznimna nam je čast što su naš rad u kratkom vremenu prepoznala i čak četiri veleposlanstva. Sretni smo jer iz praksa njihovih zemalja i osobnih iskustava veleposlanika također možemo mnogo naučiti o ovoj temi i načinima na koji možemo ostvariti brži napredak prema pravoj, potpunoj ravnopravnosti žena i muškaraca u Hrvatskoj, ističe predsjednica PWN-a Zagreb Marijana Šarolić Robić.

>>>EBRD nastavlja program kreditiranje malih i srednjih kompanija kojima upravljaju žene

PWN Zagreb je 28. podružnica udruge PWN Global koja od 2004. djeluje u 12 zemalja u SAD-u, Europi i na Bliskom Istoku te okuplja više od 3.500 članova.

Udruga aktivno promiče i implementira znanja na području ravnopravnosti spolova u suradnji s udrugama sličnog područja djelovanja, poslodavcima, strukovnim udruženjima i tijelima javne vlasti, nastojeći pritom aktivno uključiti i žene i muškarce.

24. travanj 2024 06:38