Hrvatska
StoryEditor

Bago: Cilj Končara je stopa rasta od sedam posto godišnje

25. Siječanj 2016.
Piše:
Miro Soldić

[gallery columns="5" ids="221531,221532,221533,221534,221535,221536,221537"]

Končar je danas obilježio 95. rođendan, a tim povodom su uručene nagrade najboljim studentima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, predstavljen je kalendar Končara za 2016. na temu „Hrvatski izumitelji, znanstvenici i istraživači“ te je dodijeljena donacija Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Na početku svečanosti se prisutnima obratio predsjednik Uprave Darinko Bago koji se u kratkim crtama osvrnuo na bogatu povijest kompanije, neke važnije datume i projekte te izvozne uspjehe koje bilježe diljem svijeta.

- Sve što smo u ovih 95. godina postigli rezultat je rada naših ljudi. Cilj nam je bio stvoriti tehnološki samodostatnu tvrtku, a ona danas tako i funkcionira – istaknuo je Bago prisjetivši se kako je zgrada u kojoj je danas sjedište tvrtke prva u Europi bila klimatizirana, a sve zbog računala koje su tada nabavili i koje je bilo jedno od samo četiri na Starom kontinentu.

- Daljnji cilj nam je stopa rasta od 7 posto godišnje uz dizanje svih poslovnih parametara i zadržavanje imidža tehnološke tvrtke – poručio je.

Predsjednik Nadzornog Odbora Končar – Elektroindustrije, Nenad Filipović, kazao je kako je 20. stoljeće bilo stoljeće elektrike te kako će ona obilježiti i idućih stotinu godina, samo na drugi način.

- Pred Končarom su novi izazovi na svjetskom tržištu – izjavio je Filipović.

Zdenko Jecić iz Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža predstavio je novi kalendar Končara za 2016. godinu kroz koji su predstavljena 53 velikana hrvatske tehnološke znanosti.

- Ovaj kalendar će široj publici približiti važnost naše znanosti i tehnologije, naše baštine, u svjetskim okvirima – pojasnio je.

Nakon uručenja nagrada najboljim studentima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, predstavljena je i donacija Klinici za dječje bolesti Zagreb koja će poslužiti za sanaciju jednog od dva bolnička dizala, a u ime Klinike se Končaru zahvalio Zoran Bahtijarević, sanacijski upravitelj.

24. travanj 2024 09:33