Hrvatska
StoryEditor

Blagajnica HDZ-a Marica Glavaš svjedoči na suđenju Sanaderu

10. Srpanj 2012.
Piše:
liderhrt

Svjedočenjem bivše blagajnice HDZ-a Marice Glavaš na zagrebačkome Županijskom sudu nastavlja se suđenje HDZ-u, bivšem predsjedniku te stranke i premijeru Ivi Sanaderu i ostalima.

Optuženi su za nezakonito punjenje HDZ-ova crnog fonda novcem državnih tvrtaka i institucija. Marica Glavaš preuzela je HDZ-ovu blagajnu od optužene Branke Pavošević, koja je priznala nedjelo, no nije se nagodila s USKOK-om.

Podsjetimo, jučer je svjedočila Bianca Matković, koja je od 2003. do 2005. bila neformalna članica predsjedništva HDZ-a. Iznijela je i svoja saznanja o financiranju kampanja, određivanju visine honorara pjevačima, kupnji odjeće za neke članove stranke.

Uz HDZ kao prvu političku stranku optuženu za korupciju, njezina bivšeg predsjednika Sanadera i glavnog rizničara Mladena Barišića, USKOK u aferi Fimi media tereti Sanaderova glasnogovornika Ratka Mačeka, bivšu stranačku blagajnicu Branku Pavošević te Nevenku Jurak, vlasnicu agencije po kojoj je slučaj dobio ime. Optužbe da su iz državnih institucija i tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna, kojima su uglavnom punili stranački crni fond, priznali su svi osim Sanadera i Mačeka.

25. travanj 2024 11:17