Hrvatska
StoryEditor

Božo Petrov: Bez političke stabilnosti u državi neće biti niti najavljenih reformi

07. Lipanj 2016.

- Percepcija Vlade u javnosti se dosta srozala, ali ne ipak toliko koliko se piše. Kada govorimo o reformama sve je stvar volje političara, tj. koliko oni žele napraviti te promjene. Ukoliko postoji stabilnost u vladajućim strukturama  tada se nikakve vanjske opstrukcije ne bi trebale dogoditi. Žao mi je oko svega što se dogodilo u proteklih par dana, no uvjeravam vas da svi članovi Vlade, a kada govorimo o njihovim zadaćama vezanim za reforme i ekonomska pitanja, djeluju odlučno - izjavio je  Božo Petrov, potpredsjednik Vlade RH na panel raspravi "Kako provesti reforme?", održanoj na HUP-ovom "Danu poduzetnika".

Na pitanje moderatora Željka Karduma kako to da je u očima javnosti baš Vlada, okarakterizirana kao glavni kočničar reformi Petrov je odgovorio da ne treba generalizirati niti su svi članovi Vlade jednako kočničari željenih promjena.

Grabar Kitarović : U izvozu je ključ uspjeha hrvatskog gospodarstva

Zdravko Marić, ministar financija RH, na provokativno pitanje moderatora kada on i Vlada uopće imaju vremena za promjene, kada se više bave unutarnjim prepirkama i borbama za vlast, odgovorio je kratko i jasno: - Nikad dosta vremena za reforme.

- Isto kao i na početku mandata inzistiram na stabilnosti. Koliko je ona potrebna u poreznom i pravnom smislu, toliko je politička stabilnost presudna za provođenje reformi – elaborirao je ministar.

- Bez političke stabilnosti neće biti niti najavljenih reformi. Trebao bi postojati konsenzus između najvećih hrvatskih stranki oko najkrucijalnijih pitanja, pa da se na taj način, neovisno o političkim prepirkama, postigne dugoročna stabilnost – zaključio je Petrov.

 

18. travanj 2024 20:27