Hrvatska
StoryEditor

Evo kako neprofitne udruge mogu do donacije vrijedne 700.000 kuna

25. Travanj 2016.

Hrvatski telekom i ove godine provodi donacijski natječaj Zajedno smo jači vrijedan ukupno 700 tisuća kuna, na koji se do 15. svibnja mogu prijaviti neprofitne udruge s projektima koji primjenjuju bar jednu telekomunikacijsku tehnologiju i važni su za život zajednice.

- Donacijski natječaj Zajedno smo jači raspisan je ove godine 11. put zaredom i ranije nego prethodnih godina, a pobjednici mogu računati na mnogo izdašnije donacije od 350 tisuća kuna po projektu, izvijestili su u ponedjeljak iz HT-a ističući kako su u dosadašnjih deset godina tim natječajem s više od 8 milijuna kuna podržali gotovo 240 projekata.

Napominjući kako ove godine očekuju edukativne projekte za učenike osnovnih škola koji omogućuje usvajanje znanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike kroz praktičan rad i igru, iz HT-a dodaju da će se pritom posebno vrednovati projekti koji koriste robotske ili senzorske sustave, programiranje ili inovativnu komunikaciju, kao i oni koji podučavaju primjenom znanstvenih pokusa ili potiču interes učenika za znanost.

Naglašavaju i da je procedura izbora projekata ove godine donekle promijenjena, te će nakon isteka roka za prijavu, od 18. svibnja do 25. svibnja zaposlenici HT-a izabrati internim glasovanjem 10 projekata, o kojima će potom odlučivati stručno povjerenstvo, a konačne pobjednike objavit će 6. lipnja.

20. travanj 2024 13:32