Hrvatska
StoryEditor

HDZ vratio Drniš

28. Siječanj 2013.
Piše:
liderhrt

Na jučerašnjim prijevremenim izborima za gradonačelnika Drniša pobijedio je HDZ-ov kandidat Josip Begonja. HDZ se tako u izvršnu vlast u Drnišu vraća nakon osam godina.

Prema privremenim podacima Gradskog izbornog povjerenstva, za HDZ i Begonju glasovalo je 1.918 birača ili 65 posto, a za kandidatkinju HNS-a Vlatku Duilo 1.049 ili 35 posto.

Josip Begonja predsjednik je Gradskog vijeća, gdje HDZ s koalicijskim partnerima ima većinu, ujedno je predsjednik Gradske organizacija HDZ-a. Njegov zamjenik bit će Nikola Lovrić, bivši prvi čovjek HDZ-a Drniša.

Krajem studenoga prošle godine izbore je raspisala Vlada RH nakon što je Ministarstvo uprave donijelo odluku o provođenju izbora nakon smrti gradonačelnika Ante Dželalije, koji je umro 6. listopada 2012.

Nakon objave rezultata, Josip Begonja je kazao kako je ovo putokaz pred redovite izbore u svibnju. HDZ je imao uspone i padove, ali ova stranka uvijek kad je najteže, zna naći put. Današnja pobjeda je putokaz ne samo za grad Drniš nego i sve sredine u Šibensko-kninskoj županiji gdje HDZ nije na vlasti. Ovo su bili predizbori za ono što nas očekuje u svibnju, naš program kojim smo išli pred birače nije bio za dva mjeseca, koliko će trajati ovaj mandat, već za iduće četiri godine, kazao je u programu Radio Drniša Begonja.

30. travanj 2024 04:06