Hrvatska
StoryEditor

HRT radi dokumentarac o bivšem premijeru

03. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Samo tjedan dana nakon gostovanja u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, Sanader će se i ovoga vikenda pojaviti na nacionalnoj televiziji.

Naime, voditelj Aleksandar Stanković ugostit će još jednog bivšeg predsjednika vlade, i to slovenske, Boruta Pahora, a Sanader će, neslužbeno doznaje Novi list, biti jedan od sugovornika u prigodnom uvodnom prilogu.

Prije nekoliko dana u ‘Nedjeljom u 2‘ ponovio je da se povukao jer nije htio pristati na aranžmane temeljem kojih bi Hrvatska izgubila u Piranskom zaljevu dio nacionalnog teritorija. Za razliku od Sanadera, njegova nasljednica Jadranka Kosor bila je u srdačnim odnosima s Pahorom, pa su se ubrzo dogovorili da određivanje sporne granice prepuste ad hoc arbitražnom sudu. Njih su dvojica, dok su bili na vlasti, imali vrlo burne odnose. Pahor se u kasnijim intervjuima žalio da mu je Sanader prijetio da će, u slučaju izostanka dogovora, preko svojih veza i prijatelja u međunarodnoj politici, svejedno postići ono što želi.

No, Novi list doznaje i kako HRT priprema dokumentarac o bivšem premijeru. Novinarka Anka Bilić Keserović autorica je dokumentarnog filma o Sanaderu koji bi HTV trebao prikazati nakon njegove prve presude, one u vezi s Hypom i MOL-om, koja se očekuje početkom studenog. Film u dva dijela bavi se Sanaderovim političkim usponom i padom. – Razgovarala sam s niz Sanaderovih suradnika i ljudi koji ga poznaju, a koncentrirali smo se na njegovu političku karijeru i životni stil. Istraga i suđenja protiv Sanadera uglavnom se nismo doticali, rekla nam je Anka Bilić Keserović.

24. travanj 2024 20:03