Hrvatska
StoryEditor

Hrvatski obrtnici odlaze tražiti partnere u München

04. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Na Međunarodnom sajmu obrtništva (IHM), koji se održava od 06. do 12. ožujka u Münchenu, i ove godine nastupaju hrvatski obrtnici u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

Na izlagačkoj površini od 40 m2 uz financijsku potporu Hrvatske obrtničke komore nastupit će 34 izlagača, od čega 26 izlagača nastupa prvi put.Svoje proizvode izravno će na izložbenom prostoru HOK-a predstaviti 16 izlagača, 15 izlagača predstavit će se uzorcima svojih proizvoda u zajedničkoj vitrini Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, te još 3 izlagača putem promotivnih materijala.Obrt Metalobrada iz Dražica na sajmu će predstaviti novi proizvodni program industrijskih vijaka, proizvode od metala te tehnička rješenja iz područja strojne obrade metala. Novim programom proizvoda predstavit će se ljevaonica obojenih metala ‘ZZR DUNI‘ iz Kumrovca. Više od 25 godina iskustva na hrvatskom i inozemnom tržištu daju dobre reference obrtu Gem Grubešić iz Vrbovca. Svojim nastupom na sajmu u Münchenu traži zastupnike i poslovne partnere za plasman proizvoda na tržište Europske unije. Obrt ‘EMD Elektromehanika – brodska oprema‘ iz Matulja predstavlja se prvi put na sajmu proizvodnim programom priključnica, ventila i ostalog metalnog pribora. Dugogodišnje iskustvo i modernizacija proizvodnje ulaganjem u CNC tehnologiju dovelo je proizvode obrta Tokarija Balen iz Rijeke do razine visoke kvalitete i konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu. Na sajmu će izložiti dio asortimana iz široke palete manometarskih armatura i priključnih spojeva. Tvrtka JLM Perković iz Matulja predstavit će modele dizelskog brodskog motora, brodskih kopči i zupčanika.Primjer uspješnog poslovanja je tvrtka Metalproduct iz Odre, koja je od obrtničke radionice osnovane 1967. godine prerasla u uspješnu tvrtku koja danas zapošljava 120 djelatnika. Tvrtka će na sajmu predstaviti nove LED lampe iz programa ulične, industrijske i tračne rasvjete. Po prvi puta u Münchenu nastupa obrt Car design iz Ribnika, koji već 20 godina proizvodi originalne i unikatne suvenire, ukrasne i uporabne pakirne kutije od drveta i ekskluzivne poslovne poklone. Nakon uspješnog prvog nastupa prošle godine, obrt Primo studio iz Slavonskog Broda i ove će godine predstaviti usluge programiranja strojeva i opreme za obradu metala.Keramika Fajgl iz Lopatinca predstavit će se također po prvi put s proizvodima od keramike, kao i obrt Mascotta iz Bjelovara. Svoje uporabne predmete i suvenire izrađene tradicionalnom metodom veza predstavit će ‘I. Galerija‘ iz Koprivnice, promičući bogatstvo hrvatske kulture i narodnih običaja. Prvim nastupom na Međunarodnom sajmu u Münchenu obrt i tvrtka Bister iz Domašinca predstavit će bućino ulje vrhunske kvalitete.

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije na ovogodišnjem sajmu predstavit će 15 tradicijskih i umjetničkih obrta, uzorcima proizvoda u zajedničkoj vitrini. Naći će se tu bačvari, bravari, medičari, keramičari, lončari, staklopuhači, staklari, zlatari i drugi. Putem promotivnih materijala predstavit će se obrt Princes iz Križa, koji se bavi proizvodnjom kolača, slastica i tjestenina, Roto kruna iz Velike Gorice predstavit će popularnu inovaciju ‘roto-rašpu‘, a u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom nastupit će i tvrtke Primax, Obuća Viko i H-RAST.

05. svibanj 2024 18:40