Hrvatska
StoryEditor

I ministar Lorencin među 50 tisuća turističkih profesionalaca na sajmu u Londonu

02. Studeni 2013.

Ministar turizma Darko Lorencin posjetit će World Travel Market (WTM), vodeće globalno događanje za industriju putovanja koje se od 4. do 7. studenoga održava u Londonu.

Ministarstvo turizma danas je priopćilo kako će ministar Lorencin posjet sajmu, kojega mnogi nazivaju i jednom od najznačajnijih svjetskih turističkih burzi, iskoristiti za brojne susrete i sastanke s ključnim ljudima iz industrije putovanja, ali i za sudjelovanje na ministarskom summitu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i WTM-a.

Taj će summit ove godine voditi raspravu na temu "Kako premostiti jaz između turističke i zrakoplovne politike". UNWTO i WTM summit okuplja ministre turizma i vodeće turističke stručnjake kako bi se utvrdio najbolji smjer djelovanja za turističku industriju.

Ministar Lorencin će održati i neke bilateralne susrete, između ostalog s Branimirom Botevom, bugarskim zamjenikom ministra gospodarstva zaduženim za turizam, te radne sastanke s predstavnicima kompanija Jet2.com i Jet2holidays, Low Cost Travel Group te Orbitz Worldwide.

Ovu će priliku iskoristiti i za susret s predstavnicima TUI-ja, jedne od vodećih svjetskih turoperatorskih kompanija, s kojima će govoriti o planovima te kompanije i mogućnostima za povećanje broja turista koje TUI dovodi u Hrvatsku, te će održati konferenciju za britanske novinare.

World Travel Market vodeći je svjetski sajam turističke industrije, s tradicijom dužom od 30 godina, koji svake godine okuplja oko 50 tisuća turističkih profesionalaca, više od pet tisuća izlagača iz gotovo 200 zemalja, ali i oko tri tisuće predstavnika medija iz cijelog svijeta, navodi u priopćenju Ministarstvo turizma.

25. travanj 2024 06:20