Hrvatska
StoryEditor

‘Imunološki zavod ima budućnost‘

08. Prosinac 2014.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) danas je održao konferenciju za medije na temu aktualnog stanja u Imunološkom zavodu. - Jedna od neisplaćenih plaća, ona za 8. mjesec biti će isplaćena radnicima Imunološkog zavoda, dok bi vrlo brzo i ostale tri plaće trebale biti osigurane - izjavio je predstojnik DUUDI-a Mladen Pejnović

- Novac je osiguran od robe koje je zavod sam stvorio, tako da nije bilo posuđivanja i nepotrebnog zaduživanja. Da se kojim slučajem išlo tim putem, zavod ne bi umro danas, već prekosutra. Ovako ima šanse za budućnost - smatra Pejnović.

Ravnatelj Imunološkog zavoda Mario Meštrović također, tvrdi da Imunološki zavod ima budućnost.

-  Dva procesa su ovdje jako bitna. Prvi je osigurati financijsku sigurnost zavoda. Drugi je održivost istog- izjavio je Meštrović, te dodao kako je najveći problem što cijeli proces isplate tako drugo traje.

Obećani kredit HPB-a je, također, opcija na kojoj se radi , tvrde Meštrović i Pejnović.

Sindikalna povjerenica Lidija Jagarinec manje je optimistična i puno više oprezna

- Dok na računu ne vidim svoje novce, ništa ne vjerujem, iako imam informacije da su transakcije započele. No, najavljenog štrajka sutra će biti. Mi bez plaća živjeti ne možemo, i javnost treba biti obaviještena o stanju u zavodu - rekla je.

Na pitanje o mogućoj privatizaciji Imunološkog zavoda Jagarinec je poručila, da ako se misli njih privatizirati, zašto to isto onda ne bi učinili i sa vojskom i policijom.  Trenutno  u vlasničkoj strukturi Imunološkog zavoda HZZO ima udio od 44,5 posto, HZMO 14,6 posto, Hrvatski fond za privatizaciju 14,2 posto, te mali dioničari 26,7 posto.  Plaće radnicima nisu isplaćene za kolovoz, rujan, listopad i studeni.

 

28. travanj 2024 09:22