Hrvatska
StoryEditor

Kakve su navike poslovnih korisnika mobilnih usluga?

07. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Hrvatski Telekom obogatio je i unaprijedio svoju ponudu mobilnih tarifa za poslovne korisnike, koji sada uz najbrži 4G internet od 150 Mbit/s dobivaju i višu razinu sigurnosti i veći prostor za pohranu uz bolje ponudu roaminga i internacionlnih poziva.

Istraživanje Ipsos Pulsa pokazalo je da više od 70 posto korisnika želi sudjelovati u kreiranju svoje tarife, a iako roaming nije od presudne važnosti, mali poduzetnici željeli bi ga imati u tarifi, ali uz mogućnost aktivacije po potrebi. Upravo za njih je HT pripremio tarife Najbolja Traveler+ i Najbolja Executive+, koje nude dva puta, odnosno pet puta besplatnu aktivaciju opcija Travel&Talk day i Travel&Work day sa 100 minuta razgovora ili 100 MB roaminga, što je više nego dovoljno za bezbrižno surfanje i pričanje u roamingu. S obzirom da 44 posto HT-ovih poslovnih korisnika preferira uključene pozive iz Hrvatske prema zemljama Europskog gospodarskog prostora (EU, Island, Lihtenštajn i Norveška), u ove dvije tarife uključeno je i 100 odnosno 1000 besplatnih minuta razgovora svaki mjesec prema tim zemljama.

Prema istraživanju Ipsos Pulsa, gotovo 50 posto korisnika usluga HT-a ima tarifu koja ih zadovoljava , dok 22 posto gotovo svaki mjesec premaši tarifno ograničenje. Kada ga prijeđu, većina korisnika (58 posto) prelazi na manju brzinu pristupa koju im omogućuje tarifa, dok ih 23 posto kreće u potragu za besplatnom Wi-Fi mrežom. Među ponuđenim opcijama dodatnog podatkovnog prometa prednjači automatska aktivacija dodatnog prometa u istoj količini koja je uključena u tarifu (28 posto korisnika), dok je najmanje popularna kupnja dodatnog prometa po megabajtima (7 posto).

Usluge s dodanom vrijednošću ne utječu bitno na izbor poslovnih tarifa: 62 posto ih uopće nema u tarifi, a šest posto ih ima, ali ih uopće ne koristi. Među poduzetnicima koji žele dodatne usluge, najpopularnija je navigacija, za koju je 36 posto korisnika spremno i dodatno platiti, potom sigurnost osobnih podataka i njihovo čuvanje (27 posto) te pomoć na cesti, koju je spremno dodatno platiti 26 posto korisnika.

HT je početkom ove godine pokrenuo veliki investicijski ciklus, vrijedan 1,3 milijarde kuna. Investicije su prije svega usmjerene upravo u izgradnju infrastrukture za brzi internet. Planira se da će se do   kraja godine ostvariti pokrivanje 60 posto populacije 4G pokretnom mrežom s brzinama do 150 Mbit/s.

Dodatne informacije o Poslovnim tarifama potražite na stranicama HT-a i ovdje.

20. travanj 2024 05:52