Hrvatska
StoryEditor

Kerum nakon godinu i pol stigao u Sabor

23. Travanj 2013.

Sat i pol nakon što je došao u Hrvatski sabor i rekao novinarima da će od sada ‘tu biti uglavnom stalno‘, predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) i splitski gradonačelnik Željko Kerum napustio je sabornicu, objasnivši medijima kako ima drugih obveza.

- Nakon izbora ću dolaziti, a ako procijenim da neću stizati na sjednice onda imam rezervnu varijantu, drugog zastupnika da me zamjeni - kazao je Kerum pojasnivši kako bi ga u tom slučaju zamjenjivao profesor Petroslav Sapunar.

Zamjena će se, najavio je, morati naći i za njegovu sestru Nevenku Bečić ako pobijedi na izborima za županicu Splitsko-dalmatinske županije, jer u tom slučaju neće moći više biti saborska zastupnica.

U jutrošnjoj saborskoj raspravi Kerum niije sudjelovao jer je, kazao je, poslušao savjet kolegica iz kluba, da izmjene zakona o šumskom reprodukcijskom materijalu, nisu njegovo područje.

Kerum u Sabor nije dolazio više od godinu i pol dana, a svoj je jutrošnji dolazak objasnio zastupničkim klubom koji je osnovao sa sestrom Nevenkom Bečić i iz HDZ-a izbačenom Jadrankom Kosor.

06. svibanj 2024 14:17