Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Na plaće javnog sektora potrošilo se 2 milijarde kuna više

11. Studeni 2012.
Piše:
liderhrt

Manjak u državnom proračunu veći je od planiranog, a u planiranju proračuna za 2013. nedostaju između dvije i tri milijarde kuna.

Gostujući u emisiji HTV-a Tema dana, premijer Zoran Milanović rekao je kako se priprema tehnički rebalans - preraspodijelit će se stavke unutar ministarstava. Smanjit ćemo ukupan deficit s 15-ak milijardi kuna prošle godine na malo više od 10 milijardi ove godine, kazao je premijer.

- Konkretno podbacili smo na masi plaća u javnom sektoru. Tu je potrošeno gotovo dvije milijarde kuna više, a toliko smo pokušali uštedjeti. U tom sektoru prava su ostala netaknuta. Tu će se morati nešto učiniti - najavio je premijer. Izvan ovog svijeta od 250 tisuća ljudi u javnoj upravi koji je potpuno zaštićen i siguran postoji i onaj drugi, ‘realni‘ svijet. Krajnje je vrijeme da se ponašamo prilagođeno i racionalno, mi smo u inzvarendnom stanju, naglasio je.

Na pitanje hoće li poduprijeti Damira Kajina u kandidaturi za istarskog župana, Milanović je odgovorio da je o tome prerano govoriti. Dodao je kako su pulski i istarski SDP raspušteni zbog njihove pasivnosti. Što se tiče Plomina, Milanović je rekao kako neće dopustiti da ga se nakon mjeseci i mjeseci razgovora i planiranja vuče za nos, i to uoči lokalnih izbora. Za Ivana Jakovčića rekao je kako njegovo ponašanje jednostavno nije fer.

Naime, istarski župan je za Jutarnji list rekao kako ovo što Zoran Milanović radi Istri posljednji je činio Franjo Tuđman u devedesetima.- Unatoč svemu što se događa, IDS ne namjerava istupiti iz Vlade i naš ministar turizma Veljko Ostojić nastavit će svoj posao raditi kvalitetno i dostojanstveno - rekao je Jakovčić.

06. svibanj 2024 23:24