Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Štednja ne može biti samoj sebi svrha

31. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

Štednja ne može samoj sebi biti svrha, nema u Hrvatskoj štednje nego je riječ o fiskalnoj konsolidaciji, i mi ne štedimo nego naprosto nemamo novac za dodatna prava zaposlenih u javnim službama, istaknuo je u razgovoru za današnji riječki Novi list predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović.

Premijer Milanović istaknuo je to odgovarajući na novinarsku tvrdnju kako su kreditne agencije očekivale od hrvatske Vlade da bude socijalno rigoroznija.

-Nismo to bili jer smo procijenili da bi to bilo štetno za Hrvatsku, jer bi drastičnija štednja i odricanja u potpunosti zaustavili kotač koji ionako ide usporeno- dodao je.

Premijer Milanović također je kazao kako postoji ideja da se naša konkurentnost poveća devalvacijom kune, ali da bi to tek dovelo do katastrofe.

Naglasio je da se konkurentnost može jačati samo većom efikasnošću, produktivnošću i inovacijama, i ne može se povećavati monetarnim trikovima kao prije dvadesetak godina.

Na novinarsku opasku kako kreditne agencije nemaju dvojbi i da je za njih jedino rješenje štednja, Milanović je odgovorio kako njih zanima zanima svega nekoliko kategorija.

27. travanj 2024 04:20