Hrvatska
StoryEditor

FOTO: Mišetić, Tatalović i Bajić predstavili sve što su naučili

14. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

Predstavljena je knjiga Menadžment zrakoplovne kompanije autora Ivana Mišetića, Mirka Tatalovića i Jasmina Bajića.

Knjiga je bogato ilustrirana s 208 tablica,148 grafikona, 77 shema i 55 primjera. U istraživanju, tematskoj eksplikaciji i predstavljanju rezultata istraživanja autori su se u knjizi koristili sa 157 knjiga i velikim brojem ostalih bibliografskih jedinica s 1355 fusnota, a na samoj knjizi su radili preko tri godine. Sadržajne cjeline obuhvaćaju i završavaju primjerima iz prakse, što knjigu čini bliskijom zainteresiranom čitatelju. 

Na kraju svakog dijela izdvajaju se karakteristične i dominantne vještine, znanja i spoznaje koje iznimno uspješan menadžer zrakoplovne kompanije mora savladati. Navedeni su i profili zrakoplovnih lidera koji su se dokazali konkretnim rezultatima u praksi. Opseg knjige upućuje na zaključak da je lepeza menadžerskih izazova izrazito bogata i slojevita, što je doista i slučaj u dinamičnom zrakoplovnom poslovnom okruženju. Temeljem autorskih istraživanja i spoznaja ponuđena je vizija budućnosti menadžmenta zrakoplovne kompanije te mogući okviri strateškog razvoja zrakoplovnog tržišta u Hrvatskoj.-Knjiga je primjenjiva i kao literatura gospodarstvenicima, te ostalom dijelu znanstvene i stručne javnosti koju zanima iznesena problematika, budući da u cijelosti ispunjava zahtjeve suvremene znanstveno nastavne literature - rekao je recezent knjige profesor Marcel Meler.Svi autori knjige rade ili su radili u hrvatskom nacionalnom prijevozniku, a imaju preko 70 godina iskustva u ovom poslu.

- Mi smo jedni od rijetkih koji su imali priliku da od početka grade jednu tako veliku kompaniju. Mi smo se učili na njoj i gledali kako raste, te smo osjećali moralnu dužnost da to prenesemo sljedećim naraštajima - istaknuo je autor Ivan Mišetić.Knjigu izdaje naklada Mate, a dostupna je po cijeni od 500 kuna i sigurno će naći mjesto u stručnoj literaturi vezanoj uz avio prijevoz.

19. travanj 2024 15:08