Hrvatska
StoryEditor

Njavro: Odlaskom iz HDZ-a Dalić nije ojačala reformske snage u stranci

23. Rujan 2014.
Piše:
liderhrt

Glavni ekonomski strateg Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Đuro Njavro izjavio je kako Vlada nije uspješno riješila glavne izazove koji su ju dočekali na početku mandata.

- Nije da nešto nije učinjeno, ali učinjeno je daleko manje nego što je trebalo. Vlada nije smanjila deficit državnog proračuna i pokrenula gospodarstvo te u ta dva temeljna izazova koja su stajala pred njom nije uspjela - rekao je Njavro zamoljen za komentar Vladine gospodarske politike. Upozorava da je deficit danas čak i veći, a gospodarstvo se muči.

- Tako su temeljni problemi još uvijek ispred nas i trebat će ih riješiti - kaže Njavro.

Na pitanje je li odlazak Martine Dalić iz HDZ-a udarac za tu stranku, kazao je kako misli da je napravila potez kojim nije ojačala snage u HDZ-u koje su spremne i koje planiraju provesti potrebne reforme.

Na pitanje što misli o njezinom istupu u kojem tvrdi da HDZ nema ekonomske smjernice i program odgovorio je da ga HDZ ima i iznosi ga u javnost primjereno oporbenoj stranci. Dodaje kako problem Hrvatske nije ima li glavna oporbena stranka gospodarski program, već ima li ga i provodi li ga Vlada.

20. travanj 2024 09:28