Hrvatska
StoryEditor

Od sutra jefitnije ZET-ove karte

30. Rujan 2013.
Piše:
liderhrt

Od 1. listopada pojedinačna karta ZET-a u tramvajima i autobusima stajat će 10 kuna, bez obzira na to je li kupljena u vozilu ili ne, a pojeftinit će i dnevna karta koja će umjesto 40 od sutra biti 30 kuna, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare.

Može li biti promjena i u cijeni mjesečnih karata, vidjet će se za mjesec-dva, a u međuvremenu Uprava Zagrebačkog holdinga razmotrit će sustav kontrole i naplate karata, koji je sada ‘nikakav‘, rekao je Bandić.

Cilj nam je da se građani jeftinije voze, ali da svi plaćaju karte, naglasio je. Od veće prodaje karata i bolje kontrole Bandić i Gradska uprava očekuju deset milijuna kuna prihoda.

Nije želio odgovoriti na pitanje je li pretvaranje nekih Holdingovih podružnica u trgovačka društva otvaranje vrata privatnom kapitalu kroz privatizaciju ili koncesije, ponovivši da je to "nasušna potreba" zbog stanja u Holdingu i, dijelom, zakonska obveza.

Bandić je izvijestio da od idućeg ponedjeljka, 7. listopada, u sustav naplate ulazi parkiralište kod Paromlina gdje će cijena parkirne karte biti 10 kuna od 6 do 18 sati, a pet kuna od 18 sati do 6 sati ujutro.

03. svibanj 2024 16:25