Hrvatska
StoryEditor

Odluka o referendumu za TE Plomin 1. listopada

07. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Na sastanku Dina Kozlevca, predsjednika Skupštine Istarske županije, s predsjednicima klubova vijećnika u Pazinu je dogovoreno da će na sjednici 24. rujna biti predloženo održavanje tematske skupštine o problematici TE Plomin 3.

Saznaje to Glas Istre od Kozlevca koji kaže da bi na tu sjednicu - koja bi se trebala održati 1. listopada - bili pozvani predstavnici države odnosno nadležnih ministarstava i HEP-a. Tada bi se odlučivalo i o eventualnim potezima Županije, pa i prijedlogu 20 vijećnika IDS-a da se raspiše referendum o energentu za novi blok TE Plomin.

IDS-ovci tako provode zaključak Savjeta IDS-a, čiji je predsjednik Darko Lorencin ujedno i pomoćnik ministra Čačića koji pak žestoko "gura" Plomin na ugljen. Na sjednici Skupštine 24. rujna bit će i zaključak o izgradnji bloka C u TE Plomin što su tražili oporbeni vijećnici s nezavisne liste Plinija Cuccurina koji odnedavno djeluju kao klub Ladonja. Kozlevac veli da je dogovoreno da se o njihovu zaključku neće raspravljati već je usuglašeno da se predloži sazivanje tematske sjednice o Plominu.

19. travanj 2024 07:10