Hrvatska
StoryEditor

Oko zarade u digitalizaciji ne treba biti nestrpljiv nego prepoznati mega trendove

17. Ožujak 2016.

[gallery columns="5" ids="221141,221142,221143,221144,221145,221146,221147"]

ICT konferencija Dan otvorenih integracija nastavljena je okruglim stolom na temu Digitalna transformacija - ili se skloni ili se pokloni koju je moderirao Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera.

Sudjelovali su Irena Langer Breznik, direktorica eKupi, Boris Bauk, direktor, Hewlett Packard Enterprise Hrvatska, Boris Trupčević, direktor, StyriaMedia Group Hrvatska, Tomislav Radoš, Centar za industrijski razvoj, HGK, i Dimitrije Trbović, predsjednik Uprave Auto Zubaka.

Što za sudionike okruglog stola i njihove tvrtke znači digitalna transformacija i koliko su se digitalizirali, pitao je Šajatovic. Za Langer Breznik nije najvažnija brzina digitalne transformacije nego strategija i kvaliteta, a u tome su ključna tri čimbenika: strategija, zaposlenici i poslovni partneri. Trupčevic je istaknuo da je Styria započela digitalizaciju prije deset godina i da je taj proces u medijima pitanje života i smrti, ali da je 24sata i danas vrlo čitan. Što se tiče zarade u digitalizaciji ne treba biti nestrpljiv nego prepoznati mega trendove.

Trbović je govorio o digizalizaciji procesa u Auto Zubaku i Neostor platformi te integraciji svih procesa. Bauk je istaknuo kako je digitalizacija i integracija procesa u HPE Hrvatska za dva tjedna skratila rok isporuke i pojeftinila taj proces. Da bi mogla opsluziti 120.000 klijenata HGK mora 90 posto aktivnosti prebaciti na on-line komunikaciju, rekao je Radoš, a sad je na 20-30 posto i u tijeku je projekt Digitalna komora. Digitalizacija je razmazila kupce, pa je usluga sve vise personalizirana.Trupčević je istakao da je razvoj digitalizacije neizbježan, ali da je važno znati se ukljuciti  u taj ‘vlak‘.

Konferencija je  nastavljena predavanjem dr. Dejana Vinkovica o zivotu u doba četvrte paradigme i važnosti  velikog broja podataka na sva područja, a osim na biznis i na promjenu obrazovanja, posebno visokog.

27. travanj 2024 10:10