Hrvatska
StoryEditor

Pada rejting Vlade: Imamo još godinu dana

26. Kolovoz 2014.
Piše:
liderhrt

Ministri Siniša Hajdaš Dončić, Anka Mrak Taritaš i Mihael Zmajlović komentirali su ankete koje pokazuju da sve manje građana vjeruje u vladajuću koaliciju - odnosno smatraju da Vlada državu vodi u pogrešnom smjeru.

‘Trudit ćemo se da trendove promijenimo i da dokažemo građanima RH da smo za godinu dana i najbolji izbor jer smatram da svi moji kolege rade posao dobro i odgovorno i definitivno da su posvećeni tom poslu. Ako promatramo malo profil ministara, pa pogledajte malo životopise, edukaciju i tako dalje‘, izjavio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

‘Godinu dana u životu i u našim djelovanju je dug period. Mislim da radimo dobar posao i da će se to u konačnici vidjeti‘, poručila je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

SDP-ov ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović kazao je kako Vlada radi na tome da se poboljša gospodarska situacija u zemlji. ‘Za to je potrebno vrijeme. I ja vjerujem da će sve ove mjere i aktivnost koje radimo doprinijeti gospodarskom rastu‘, rekao je Zmajlović. Kazao je kako razumije građane da su nestrpljivi, ‘ali, vremena ima još dovoljno do izbora i pokazat će se sigurno rezultati rada ove Vlade‘, rekao je.

Podsjetimo, najnovije ispitivanje ‘Crobarometar‘ koje je objavila Nova TV pokazalo je kako predsjednik Ivo Josipović više nije najpopularniji političar u zemlji. Vodeće mjesto dijeli s predsjednicom ORAH-a Mirelom Holyjer su oboje dobili potporu 68 posto ispitanika. Treća je Kolinda Grabar Kitarović s 55 posto. HDZ je i dalje najjača stranka u zemlji s potporom oko 26 posto birača, a SDP bilježi pad i ima 17,5 posto.

27. travanj 2024 05:43