Hrvatska
StoryEditor

Plenković: Od Miloševića sam zatražio izviješće o financiranju HDZ-a

06. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

Andrej Plenković prijepodne je u središnjici HDZ-a predao potpise koje je prikupio za potporu kandidaturi za predsjednika stranke. Izjavio je da je stranačkom povjerenstvu predao više od 35 000 potpisa članova HDZ-a. Potpise predao u pratnji voditelja svojeg izbornog stožera Damira Krstičevića, glasnogovornika Davora Ive Stiera i više volontera.

Plenković je ponovio da bi volio i da se još netko od članova HDZ-a kandidirao za predsjednika jer bi to, kako je kazao, bilo dobro za jačanje unutarstranačke demokracije i dijaloga. No drži to odgovornošću svakog člana na što ne može utjecati.

Plenković je, na upit je li dobio odgovore na svoj upit o pozajmici Prvog plinarskog društva HDZ-u, odgovorio da se u tom slučaju ne radi samo o tome je li ta pozajmica bila zakonita, već je stvar političkog odabira od koga se i zašto ona uzima.

"Nije uobičajeno da članovi predsjedništva HDZ-a o tome nisu bili obavješteni. Ako je tome tako, tražit ću političku odgovornost onih koji su donosili takve odluke", poručio je. Pojasnio je da će političku odgovornost tražiti od onih koji su tada vodili stranku i donosili odluke a što će moći sagledati na temelju izvješća koje je zatražio od glavnog tajnika Domagoja Ivana Miloševića.

Plenković ističe da se HDZ mora financirati transparentno i u skladu sa Zakonom o financiranju političkih stranaka te svi u vodstvu stranke moraju znati na temelju čega se stranka financira.

 

25. travanj 2024 17:11