Hrvatska
StoryEditor

Pokrenuto rješavanje pitanja otkupa zemljišta za budući LNG terminal

18. Kolovoz 2013.
Piše:
liderhrt

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je u Omišlju na otoku Krku izvijestio kako je pokrenuto rješavanje imovinsko-pravnih pitanja vezanih uz otkup zemljišta za budući LNG terminal, kao sastavni element predstečajne nagodbe Dina petrokemije iz Omišlja.

Sastanak s ministrom Vrdoljakom održan je na prijedlog primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine, a nazočili su i gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić, potpredsjednik Županijske skupštine PGŽ Đanino Sučić i načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović.

Iz ureda župana Komadine priopćeno je da su se ministar Vrdoljak i župan sastali na temu gospodarskih subjekata s područja ove županije, pri čemu je Vrdoljak rekao kako je rješavanje imovinsko-pravnih pitanja u Omišlju zadatak Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Ministar Vrodljak zauzeo se za dogradnju lošinjske zračne luke kako bi se omogućio prihvat velikih zrakoplova te izgradnju marine Velopin u Malom Lošinju. Taj prostor, na kojem bi se gradila marina, donedavno je koristilo Ministarstvo obrane.

U priopćenju se navodi i kako je ministar podržao planove za stavljanje u funkciju prostora brodogradilišta Kraljevica kao nautičko-uslužne zone, u skladu s namjenom predloženom u županijskom Prostornom planu.

Na sastanku se govorilo i o modernizaciji termoelektrane Urinj i njezinu prelasku na prirodni plin kao pogonsko gorivo te o hotelskom naselju Haludovo u Malinskoj i mogućnosti pokretanja ulaganja, navodi se u priopćenju.

20. travanj 2024 02:53