Hrvatska
StoryEditor

Prodanović: Očekuje se da Sanader u ime domoljublja okrivi sebe govoreći da je kriminalac

19. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Cijela priča je počela time da je Hrvatska podnijela tužbu arbitražnom sudu gdje je glavni dokaz bila nepravomoćna presuda Sanaderu za primanje mita. Kako znate, ta je presuda pala. Sada se očekuje da Sanader popravi poziciju Hrvatske i kaže da je on kriv. Ako je glavni dokaz u prilog Hrvatskoj bila ova presuda, onda loše stoje.

Bivši premijer Ivo Sanader svjedočio je u arbitražnom postupku koji se vodi između Hrvatske i mađarske naftne kompanije MOL u slučaju INA-e. Nakon povratka iz Londona, Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović otkrio je kako je bivši hrvatski premijer bio svjedok suda te da ne daje Hrvatskoj velike šanse u ovom postupku, javlja RTL Televizija

 Čiji je svjedok u Londonu bio Ivo Sanader?

Ivo Sanader je pozvan na inicijativu arbitražnog vijeća, konkretnije na poziv predsjednika arbitražnog suda. Isto kao i Petrović.

Je li Jozo Petrović uistinu jučer svjedočio?

Koliko ja znam, jest.

Dakle, što je Sanader iskazivao u Londonu? Kaže se da je on svjedok suda, što znači da brani sebe i to se okarakteriziralo kao svjedok protiv Hrvatske?

Valjda se očekuje da on u ime domoljublja kaže da je uzeo mito, da je kriminalac. Cijela priča je počela time da je država Hrvatska podnijela tužbu arbitražnom sudu gdje je glavni dokaz bila nepravomoćna presuda gospodinu Sanaderu za primanje mita. Kako znate, ta je presuda pala. Sada se očekuje da Sanader popravi poziciju Hrvatske i kaže da je on kriv.

Kome onda odgovara ovaj arbitražni sud?

Smatram da se Hrvatska olako upustila u ovaj postupak. Ako je glavni dokaz u prilog Hrvatskoj bila ova presuda, onda loše stoje.

28. travanj 2024 21:18