Hrvatska
StoryEditor

REXPO Adriatic 2014. u znaku strukturnih fondova i ulaganja u regiji

04. Studeni 2014.
Piše:
Miro Soldić

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljen je 3. međunarodni sajam investicijkih projekata za jadransku regiju REXPO Adriatic 2014. Oliver Kumrić, partner i osnivač sajma, predstavio je ključna događanja ovogodišnjeg REXPO-a.

Središnje događanje ponovno je REXPO Forum koji će ove godine obuhvatiti rekordan broj panel rasprava na kojima će stručnjaci raspravljati o ključnim trendovima u svijetu investicija – istaknuo je Kumrić, dodavši kako će posjetitelji moći saznati novosti u područjima korištenja strukturnih fondova EU, realizaciji ulaganja u regiji i njihovim financijskim aspektima, a i HBOR će predstaviti novi program kreditiranja.

Franco Peruza, član uprave i direktor Grand Hotela Lav, najavio je REXPO Hospitality Day orijentiran na HTL sektor (hotels, tourism, leisure).

Kroz tri panela prezentirat ćemo odabrane teme i staviti fokus na nove trendove unutar hotelijerske industrije – naglasio je Peruza.

Najveći panel na ovogodišnjem REXPO-u pod nazivom ‘investicijski potencijali prometne infrastrukture u Hrvatskoj‘ najavila je predsjednica uprave HŽ Infrastrukture Renata Suša. Raspravljat će se o ulaganjima u razvoj prometne infrastrukture koja bi do 2020. trebala doseći preko 1,3 milijarde eura, a panel će otvoriti ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Između ostalog, tražit ćemo i reference naših tvrtki za izvođenje radova u sklopu projekata HŽ-a, a riječ je o projektima koji će trajati idućih deset godina – poručila je Suša.

Direktor Ruskog poslovnog kluba Vladan Branković kazao je kako će kroz sajam dati priliku hrvatskim projektima da se povežu s ruskim investitorima, a biti će riječi i o mogućnostima otvaranja firmi u Srbiji za izvoz u Rusiju.

Predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje, Ljiljana Kukec predstavila je Međunarodni sajam franšiza, novost na ovogodišnjem REXPO-u, koji će biti pokazatelj franšizne ponude kod nas.

Vedrana Likan, predsjednica Britanskog poslovnog centra u Hrvatskoj najavila je panel na kojem će biti govora o popravljanju imidža Hrvatske kao destinacije za strane investitore, a govora će biti i o poreznoj reformi koju u suradnji s Deloitteom razvijaju već tri mjeseca i nastoje predstaviti našem Ministarstvu financija.

Prethodna dva sajma, REXPO 2012. i REXPO 2013., posjetilo je više od 2 tisuće poslovnih ljudi iz tridesetak zemalja, a predstavilo im se preko 100 tvrtki, gradova i općina te više od 500 projekata, dok je na REXPO Forumu kroz 30-ak panel-rasprava i okruglih stolova stručnu raspravu povelo oko 150 stručnjaka iz različitih područja.

14. travanj 2024 13:27