Hrvatska
StoryEditor

‘S katarskim ministrom razgovarat ćemo o Jadranko-jonskom plinovodu, ali i Ini‘

05. Prosinac 2013.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Posjet Visoke delegacije iz Katra potvrđuje visoke potencijale Hrvatske i korak je bliže da Hrvatska postane energetsko čvorište regije, izjavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nakon sastanak na kojem je s katarskim ministrom energetike i industrije Mohammedom Bin Saleh Al-Sadom u Banskim dvorima potpisan Memorandum o suglasnosti za područje energetske tehnologije.

Taj sporazum, istaknuo je Vrdoljak, otvara vrata svim budućim dogovorima i projektima.- Sljedeća dva dana imat ćemo priliku razgovarati i o drugim strateškim projektima kao što su Jadranko-jonski plinovod, istraživanje nafte i plina pa i budućnost Ine - naglasio je Vrdoljak, dodavši da je Hrvatska na dobrom putu da postigne cilj koji je više puta naglašavan: jeftiniji energenti i za građane i za industriju.

Zadovoljstvo suradnjom izrazio je i katarski ministar istaknuvši kako su sretni što su sva vrata otvorena za obje strane.- Ustanovili smo da dijelimo puno istih vrijednosti i smatram da je to dobra osnova za daljnju suradnju. Ovakva čvrsta veza dat će pozitivne rezultate i na ekonomskom nivou - rekao je Al- Sada.

Katar je izrazio interes za opskrbu plinom budućeg LNG terminala na Krku, a na pitanje jesu li zainteresirani za gradnji i financiranje istog, katarski ministar je odgovorio da će danas posjetiti lokaciju na kojoj bi se trebao graditi terminal te da će vidjeti sve komercijalne i tehničke parametre projekta te nakon toga vidjeti kako dalje.

25. travanj 2024 22:00