Hrvatska
StoryEditor

Što svinjogojce i govedare čeka do 2020. godine?

09. Siječanj 2013.

U Ministarstvu poljoprivrede danas su održane sjednice dvaju povjerenstava za izradu izmjena i dopuna operativnih programa razvitka govedarske i svinjogojske proizvodnje u Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner naglasila je kako su ciljevi oba programa podizanje konkurentnosti sektora govedarske i svinjogojske proizvodnje, povećanje proizvodnje, razvoj poluekstenzivnih sustava proizvodnje i sustava proizvodnje za specijalne namjene, ali i razvoj i unaprjeđenje proizvodnje hrvatskih autohtonih pasmina.

Mjere koje će biti obuhvaćene čine investicije u nove proizvodne kapacitete (minimalno 200 milijuna eura godišnje uz 50 posto EU učešća), kratkoročne mjere za restrukturiranje sektora, optimalizacija zemljišnim resursima, edukacija te podizanje razina sposobnosti i vještina (trening centar).

-Program će biti osnova za razvoj oba sektora kroz Program ruralnog razvoja u kojem ćemo od 2014. imati na raspolaganju 333 milijuna eura godišnje- naglasila je Gantner.

25. travanj 2024 18:52