Hrvatska
StoryEditor

Turisti iz Koreje najbrojniji strani gosti u Zagrebu

09. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

[gallery columns="5" ids="227304,227305,227306,227307,227308,227309,227310"]

Erste Card Club potpisao je danas ugovor o suradnji s vodećom korejskom kartičarskom kućom BC Global Cardom koji će omogućiti korištenje korejskih kartica na mjestima Diners Cluba u Hrvatskoj.

Povod ovoj suradnji je povećani broj korejskih turista koji dolaze u Zagreb, a trenutno su oni na prvom mjestu stranih gostiju u Zagrebu. Priliku za suradnju tu je vidio Erste Club Card koji je potpisao ugovor o suradnji s korejskim BC Global Cardom koji na svjetskoj razini surađuje s Dicover Networkom. Prilikom potpisivanja u Muzeju prekinutih veza simbolično se dogodila i prva transakcija, a direktor marketinga BC Global Carda In Cheol Park istaknuo je prednosti koje suradnja donosi.

- Hrvatska je jedno od najznačajnijih turističkih odredišta za korejske turiste. Siguran sam da će ova suradnja dovesti do daljnjeg povećanja turističkih dolazaka, a mi ćemo korisnike kartica informirati o novim mogućnostima – rekao je Park.

U prosjeku turisti preko ove kartice potroše 1500 dolara, a Tihomir Prišlin istaknuo je zadovoljstvo suradnjom i dobru reakciju domaćih trgovaca.

- Ovom suradnjom donosimo hrvatskim partnerima dodatnu vrijednost i mogućnost za unaprjeđenje prodaje. Na više od 50 prodajnih mjesta korejskim turistima bit će omogućene i pogodnosti kod plaćanja. Njihove kartice bit će prihvaćene na više od 30 tisuća mjesta u Hrvatskoj – dodao je Prišlin, direktor Sektora prodaje i upravljanja prodajnom mrežom Erste Card Cluba.

Očekuje se dodatni porast korejskih dolazaka jer u tijeku je kraj snimanja drugog reality showa Friends U Hrvatskoj za koji se svi nadaju da će u Koreji polučiti uspjeh jednak prvom showu.

19. travanj 2024 15:13