Hrvatska
StoryEditor

VIDEO: Više od 31 milijun bespovratnih kuna za cjeloživotno učenje i kvalitetu visokog obrazovanja

27. Prosinac 2016.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisani su ugovori o bespovratnim sredstvima za provedbu dva projekta pod nazivom "Promocija cjeloživotnog učenja" i "Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja" u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

- Iako smo za 2017. osigurali nešto povećanja proračuna za obrazovanje i znanost, mogućnost korištenja sredstava fondova i programa EU svakako predstavlja značajno rasterećenje državne blagajne, uz istodobno očuvanje ili čak unapređenje sadašnje razine financiranja aktivnosti na području znanosti i obrazovanja, rekao je ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić pa pojasnio da "strategija Europa 2020 predviđa da barem 40 posto osoba između 30 i 34 godine starosti imaju visoko obrazovanje. U Hrvatskoj je sada oko 26 posto visokoobrazovanih u toj životnoj dobi."

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=3FovaNkz3M8[/embed]

Ministar je naveo da je rano obrazovanje važno, ali i da ga treba prakticirati cijelog života kao osnovu osobnog razvoja, snalaženja i neprestane prilagodbe pojedinaca promjenjivim okolnostima u osobnom životu, na radnom mjestu i u društvenoj zajednici.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić u svom je govoru izrazio zadovoljstvo što se sredstva usmjeravaju u povećanje kvalitete institucija napomenuvši kako se u razdoblju do 2020. godine očekuje još jače intenziviranje posla.

04. svibanj 2024 15:07