Hrvatska
StoryEditor

Vrdoljak o energetici: Konačno ćemo u nečemu biti prvi

12. Prosinac 2014.

Okrugli stol u zagrebačkoj Esplanadi okupio je hrvatske i poljske energetske tvrtke koje su predstavile svoje energetske projekte. Također, raspravljane su mogućnosti o daljoj zajedničkoj suradnji između ove dvije zemlje.

- Poljska energetska politika nam je uzor. Danas više ne postoji nacionalna politika, već samo ona energetska - izjavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, te dodao kako će plinsko-transportni koridor sjever-jug biti gotov, kako je i ranije najavljeno, do 2019.godine.

- Hrvatska i Poljska imaju iste prioritete i ciljeve u energetskoj politici. Do 2020. Poljska će u ovaj sektor uložiti 30 milijarde dolara. Političari su svoj dio napravili, sada je red na poslovnim ljudima i tvrtkama. Zato je ovaj okrugli stol dobra prilika da poljske tvrtke saznaju više o Hrvatskoj - izjavio je ministar državne riznice Republike Poljske Włodzimierz Karpiński, te dodao kako se nada da će Europska unija financijski podržati ovaj projekt

- Hrvatska će kada se konačno jednom završi ovaj proces biti vodeća u energetici u ovom dijelu Europe. Konačno ćemo u nečemu biti prvi- slavodobitno je zaključio Vrdoljak.

 

28. travanj 2024 12:15