Hrvatska
StoryEditor

Zatrpani zahtjevima za najam stanova od 20 kuna po kvadratu

25. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

Agencija za promet nekretnina zaprimila je 433 zahtjeva za 78 zagrebačkih stanova. Radi se o stanovima od 70 do 80 kvadrata pa je mjesečna najamnina po ovom modelu za tako velike stanove zaista povoljna - od 1.400 do 1.600 kuna, prenosi Dnevnik.hr.

28 stanova već je rezervirano što znači da će se u roku od 8 dana prvi podstanari već potpisati ugovore s agencijom, a kroz dva tjedna prvi će se podstanari useliti u svoje nove domove. Podsjetimo, projekt nudi i mogućnost da tko odluči otkupiti taj stan, da im onda taj najam ulazi i u ratu za otkup stana.

Nitko nema prednost za najam. Najmoprimac samo mora biti državljanin Hrvatske, ne smije posjedovati nekretninu u Zagrebu i mora imati primanja u visini jedne trećine prosječne hrvatske plaće. Ministrica Taritaš najavila je da će stanova za najam na jesen biti još.

-Već sad razmišljamo, imamo nekakvu ideju što učiniti s projektom najma i od jeseni, evidentno će i projekt najma biti kao jedan od projekata koje ćemo pokrenuti-kazala je ministrica graditeljstva Anka Mrak - Taritaš.

28. travanj 2024 14:36