Svijet
StoryEditor

Kuće za manje od 5.000 eura

28. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Napuštena domaćinstva u selima na teritoriju čačanske općine prodaju se u bescjenje, a za kupovinu se odlučuju sve više i poslovni ljudi. Vlasnik građevinske tvrtke Bilton koja se bavi trgovinom nekretninama Tihomir Simeunović rekao je da većina kupaca starih kuća i napuštenih imanja na selu nije izrazila želju za bavljenjem poljoprivredom, već da im je to ‘privremena stambena baza‘, piše B92.

Simeunović je, ukazujući da se seoska domaćinstva vrlo teško prodaju i da su godinama na tržištu nekretnina, naglasio da su ranijih godina kupci uglavnom bile obitelji sa područja Kosova i Metohije i Bosne i Hercegovine.  Najveći problem predstavlja stara i zapuštena infrastruktura, poput nedostatka vode zbog zatrpanih bunara i ruiniranih seoskih vodovoda, a u mnogim takvim domaćinstvima nema ni struje.

- Kuća stara od 40 do 80 godina uz okućnicu sa oko 1,5 hektara kreće se od 200 do 400 eura, rekao je Simeunović.  Tako se kompletno seosko gospodarstvo, uz solidnu infrastrukturu, može kupiti od 7 do 12 tisuća eura, a u mnogim brdskim selima domaćinstva su pronalazila nove vlasnike i za manje od 5 tisuća eura.

19. travanj 2024 06:22