Svijet
StoryEditor

Ove godine u prodaju kreću novi solarni krovovi proizviđača Tesle

28. Veljača 2017.

Zaboravite "stare" solarne panele, u prodaju kreće inovativno rješenje za iskorištavanje sunčane energije, znatno tanje i znatno manje, a učinkovitije.

Do kraja godine, Tesla počinje sa prodajom solarnog krova, priopćila je ta kompanija na svojim službenim stranicama.

Novo rješenje za solarne krovove Tesla je predstavio još prošle godine, u kolovozu, a sada kreće u prodaju. Kako bi zadovoljio sestetske zahtijeve i privolio vlasnike kuća i zgrada, da odustanu od "klasičnih" solarnih ploča i prihvate inovaciju, Tesla je napravila četiri različita solarna krova, koji su vrlo nalik šindri.

Solarne ćelije zaštićene su posebnom vrstom stakla, a na krov se postavljaju baš kao što se postavljala i šindra. Elon Musk inzistirao je da solarne ćelije budu estetski prihvatljive budućim korisnicima.

- Prije svega, do sada nisam vidio solarni krov koji mi se toliko svidio da bih ga poželio instalirati na krov vlastite kuće. Sve krovove sa solarnim pločama koje sam vidio izgledali su znatno gore od običnih krovova, pa se postavilo pitanje, zašto uopće raditi solarne panele, ako neće biti privlačniji od postojećih krovova- rekao je Musk.

Pločice, kako su ih nazvali, dizajnirane su tako da se u njima nalazi solarna ploča, koja nije vidljiva, barem ne na prvu.

Rješenje je ovo koje su očekivali brojni vlasnici domova, koji razmišljaju o instaliranju solarnih ploča na krovove. Nema više bojazni da će solarne ploče poremetiti statiku krova, niti da će kuća izgledati, pa.. ružno.

23. travanj 2024 09:15