Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

07. Rujan 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za petak, 7. rujna.

KAMANJE - Oko 80 članova SDP-a okupit će se u Kamanju kako bi raspravili o stanju u toj stranci nakon što je Statutarna komisija potvrdila srpanjsku odluku Glavnog odbora o suspenziji četvorice članova Predsjedništva SDP-a. Prema najavi načelnika općine Damira Mateljana, većina članova potpisnika pisma kojim se tražila smjena predsjednika Davora Bernardića najavili su dolazak u Kamanje. Mateljan, jedan od 93 potpisnika, ističe kako se javnosti želi poslati poruku da „postoji kritična i homogena masa onih članica i članova SDP-a koji traže smjenu Bernardića i nove izbore" (16 sati, Društveni dom Kamanje). U Kamanju u petak počinje trodnevna svečanost Dana općine s kulturnim, sportskim i zabavnim programom.

ZAGREB - Zastupnik Hrvoje Zekanović (HRAST - Pokret za uspješnu Hrvatsku) održat će konferenciju za medije na temu "Nedopustivo financiranje promidžbe političkih stavova stranaka novcem Ministarstva kulture" (11 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Na obilježavanju 28. godišnjice osnivanja Antiterorističke jedinice Lučko sudjelovat će ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milin. Svečani program započinje u 18 sati ispred sjedišta ATJ Lučko (Lučko, Jadranska avenija 10).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorit će dvodnevni ZeGevege festival. Svojim prisustvom, kako je najavljeno, podršku ZeGeVege festivalu dat će i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Od 8 do 19 sati na Trgu bana Jelačića, 11. godinu zaredom predstavit će se brojni izlagači, predavači i gosti najvećeg veganskog festivala u ovome dijelu Europe. Osnovni cilj Festivala je podizanje svijesti građana o važnosti zdravog života i razvoja koji ne uništava okoliš, promocija domaćih i inozemnih ekoloških proizvoda i proizvođača te promocija Zagreba kao grada osviještenog za održivi i ekološki način življenja.

ZAGREB - Klinika za tumore zagrebačkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) Sestre milosrdnice dobit će novi ultrazvučni aparat. Udruga koja okuplja žene oboljele od raka dojke - Europa Donna Hrvatska je od prikupljenih donacija osigurala odjelu jednodnevne dijagnostike sredstva za taj uređaj bez kojeg je Klinika za tumore ostala prije nekoliko mjeseci. Primopredaja i predstavljanje modernog ultrazvučnog aparata čije mogućnosti postavljaju nove, visoke standarde u medicinskoj dijagnostici održat će se u 13 sati na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice.

ZAGREB - Vrijednost novih narudžbi građevinskih radova u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje veća je za 6,4 posto, a vrijednost izvršenih radova s vlastitim radnicima istovremeno je porasla za 4,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Podaci statističkog zavoda odnose se za poslovne subjekte s 20 i više zaposlenih. Od ukupne vrijednosti novih narudžbi koja je u prvom polugodištu iznosila 8,98 milijardi kuna, na zgrade se odnosi 4,58, a na ostale građevine 4,4 milijarde kuna. Građevinski radovi u prvom su polugodištu bili ukupno vrijedni 10,5 milijardi kuna, od čega se gotovo sedam milijardi kuna odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 3,5 milijardi kuna na radove ostvarene s podizvođačima.

07. svibanj 2024 23:38