Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

30. Studeni 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 30. studenoga:

ZAGREB - Međunarodni sajam investicijskih projekata REXPO 2017 će tijekom dva dana, 30. studenoga i 1. prosinca, okupiti brojne sudionike zainteresirane za razvoj javnih i privatnih investicijskih projekata. Velika Britanija zemlja je partner sajma, a britanski ulagači REXPO vide kao platformu koja će im omogućiti informiranje o mogućnostima ulaganja u Hrvatsku te ostvarivanje vrijednih kontakata koji bi mogli potaknuti veći investicijski zamah (17,00 sati, City Plaza (nekadašnji Hypo centar), Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Ured Europske investicijske banke u Hrvatskoj i Hrvatska gospodarska komora organiziraju skup "Plan ulaganja za Europu - Važnost platformi za ulaganje, predstavljanje platforme za ulaganja u sklopu Europskog fonda za strateška ulaganja (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (CROMA) održat će konferenciju za novinare u povodu dodjele nagrade "Menadžer godine 2017" (9,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavog 1).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6). Zajedničkom izjavom svih parlamentarnih stranaka u vezi s haaškom presudom šestorici Hrvata iz BiH, koju će pročitati predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, Sabor će u četvrtak nastaviti sjednicu na kojoj bi trebao donijeti Državni proračun za iduću godinu.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (8,30 sati, Banski dvor, Trg sv. Marka 2). Vlada će se izjasniti o amandmanima na prijedlog državnog proračuna za iduću godinu i projekcijama za 2019. i 2020., prihvatiti prijedlog svog amandmana na Konačni prijedlog zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te dati prethodnu suglasnost predstavniku Vlade za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na taj zakon. Odlučit će i o  isplati materijalnih prava i drugih naknada i o visini osnovice za obračun plaća u javnim službama.

ZAGREB - Zastupnici Kluba HDZ-a iz 11. izborne jedinice iz Bosne i Hercegovine Božo Ljubić i Željko Raguž održat će konferenciju za novinare čija je tema drugostupanjska presuda Haškoga suda šestorici političkih i vojnih čelnika iz BiH (9 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti i obrazovanja bit će predstavljen projekt i uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. - 2020. (10 sati, Donje Svetice 36). Radi se o projektu "Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini"  koji je usmjeren na razvoj potencijala darovitih učenika te će biti uručeni ugovori dobitnicima bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Unaprjeđenje pismenosti - temelj cjeloživotnog učenja“.  Dobitnici bespovratnih sredstava su osnovne i srednje škole te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, a ugovore će im uručiti Branka Ramljak, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.

OPATIJA - U Opatiji će započeti trodnevno savjetovanje "Implementacija europskih konvencijskih standarda u hrvatsko kazneno i prekršajno pravo" koje organizira Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu. Skup će otvoriti predsjednica Udruženja Zlata Đurđević (15 sati, Milenij Grand Hotel 4 opatijska cvijeta).

ZAGREB - Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) i Zaklada ‘Konrad Adenauer‘ organiziraju okrugli stol "Emigrantski val mladih iz Republike Hrvatske“. Uz predstavljanje dva istraživanja održat će se i panel diskusija u kojoj će sudjelovati Martin Strmota, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Marcus Engler, stručnjak za migracije i konzultant iz Njemačke, Nenad Pokos sa Instituta društvenih znanosti ‘Ivo Pilar‘, te Mario Bara s Odjela za sociologiju na HKS-u (18 sati, Hrvatsko katoličko sveučilište, dvorana "Bl. Alojzije kard. Stepinac“, Ilica 242).

ZAGREB - Gradska skupština Grada Zagreba održat će svoju 6. sjednicu. Na predloženom dnevnom redu su 33 točke, među kojima i prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2018., u prvom čitanju (9 sati, Stara gradska vijećnica, dvorana "A", Ćirilometodska 5/I)

ZAGREB - Prosvjed i konferencija za novinare Koalicije udruga u zdravstvu i Udruge Kolibrići kao reakcija na uskratu sredstava od strane Vlade RH za nabavu efikasnog novog lijeka Spinraza za liječenje spinalne mišićne atrofije za sve oboljele za koje se procjeni da bi lijek mogao imati pozitivan učinak na progresiju bolesti. Govorit će Ivica Belina, Koalicija udruga u zdravstvu, Ana Alapić, Udruga Kolibrići, Sandra Benčić, Centar za mirovne studije i Zaklada Solidarna i Ines Strenja Linić, predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo (10 sati, Trg Sv. Marka).

25. travanj 2024 02:46