Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Predaja potpisa za referendum ‘‘Istina o Istanbulskoj‘‘

20. Lipanj 2018.

Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 20. lipnja:

OSIJEK - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sudjelovat će na svečanom potpisivanju ugovora po pozivu "Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)", koji se odnose na dodjelu bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova (u 15,30 sati, upravna zgrada Osječko-baranjske županije, Trg Ante Starčevića 2). Po završetku potpisivanja ugovora predviđene su izjave za medije (16 sati).

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Okrugli stol "Izborni sustav u Hrvatskoj: treba li, što, kako i kada mijenjati?" (11 sati, zgrada Večernjeg lista, prizemlje, Oreškovićeva 6h/1). Na okruglom stolu, u organizaciji Večernjeg lista, sudjelovat će ministar uprave Lovro Kuščević, zastupnik SDP-a Arsen Bauk, zastupnik Mosta Robert Podolnjak, Dominik Knezović iz inicijative Narod odlučuje, te ustavno-pravni stručnjak Mato Palić.

ZAGREB - Građanska inicijativa “Istina o Istanbulskoj” predat će Hrvatskom saboru prikupljene potpise potrebne za raspisivanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije (17 sati, Gornji grad i Trg svetog Marka 6). Volonteri i podupiratelji inicijative okupit će se kod Kule Lotrščak na Gornjem gradu, te će u 17 sati krenuti prema Hrvatskom saboru. Predstavnici inicijative kratko će se obratiti prisutnim volonterima i predstavnicima medija, te će potpisi oko 17,15 sati biti predani u Saboru (Markov trg 6).

VINICA - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar posjetit će Općinu Vinica, u Varaždinskoj županiji gdje će uručiti Odluke o sufinanciranju projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018.. Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja odobrilo je za sufinanciranje 24 projekta u Varaždinskoj županiji u ukupnom iznosu od 6 milijuna kuna. (13,30 sati, Općina Vinica, Marčan, Vinička 5). Izjave za medije predviđene su oko 14 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare Antifašističke lige RH i Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe u Zagrebu (11 sati, kod Hrvatskog narodnog kazališta, Trg Republike Hrvatske). Na konferenciji će govoriti predsjednik Antifašističke lige RH Zoran Pusić i aktivist i glumac Vili Matula.

ZAGREB - Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju organizira konferenciju za tisak na Svjetski dna izbjeglica, na kojoj će se, uz ino, govoriti o važnosti uključenosti lokalne zajednice u integraciju (10 sati, Centar za integraciju izbjeglica SOL, Maksimirska cesta 286). Konferencija za novinare održat će se u sklopu 5. tjedna IZBJEGLICAma, a na njoj će govoriti izbjeglice koje sudjeluju u radu Centra za integraciju izbjeglica "SOL“, te predstavnici Koordinacije organizacija civilnog društva za integraciju.

ZAGREB – Konferencija za novinare zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom „Akti gradonačelnika“ u povodu sjednice Gradske skupštine koja će održati u četvrtak 21. lipnja (11 sati, dvorana 272, Gradska uprava, Trag S. Radića 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare Gradske organizacije SDP-a Zagreb prije redovite sjednice zagrebačke Gradske skupštine (12 sati, prostorije SDP-a Zagreb, Praška 2/I).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednice Kluba gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza (GLAS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Anke Mrak-Taritaš i gradske zastupnice GLAS-a Sonje König (9.40 sati, Starogradska vijećnica, prizemlje, vjenčana dvorana I, Ćirilometodska 5). Tema je konferencije za novinare "14. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba".

ZAGREB - Konferencija za novinare Udruge za promicanje i zaštitu prava trans, inter i rodno varijantnih osoba „Trans Aid“ (9,30 sati, ispred zgrade Županijskog suda, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5). Udruga će objaviti da pokreće udruženu tužbu protiv Udruge GROZD – Glas roditelja za djecu zbog, kako napominju, "diskriminacije i uznemiravanja trans osoba", koju će predstaviti odvjetnica Zrinka Bojanić, te predstavnici podnositelja tužbe.

28. travanj 2024 18:36