Aktualno
StoryEditor

Digitalni marketing i komunikacije: Bruketa&Žinić ugrabili ključne ljude Agrokora

23. Kolovoz 2017.

S ciljem širenja ekspertize i spektra usluga iz domene digitalnog marketinga i komunikacija, agencija Bruketa&Žinić OM dodatno je ovog ljeta novim stručnjacima ojačala svoj postojeći digitalni tim. Na mjesto digitalnog direktora stigao je Ivan Kovačević, donedavno direktor digitalnog marketinga koncerna Agrokor. Pridružili su mu se Dario Drmač, osnivač i dugogodišnji rukovoditelj digitalnog odjela Unexa, zatim priznati web analitičar s više od 20 godina iskustva Robert Petković te Andrea Svilokos, donedavna rukovoditeljica digitalnog marketinga Konzuma. Segment Google i Facebook oglašavanja pojačala je Dubravka Šrkulj, također iz Agrokora.

"Usprkos činjenici da živimo u digitalnom svijetu jedinica i nula, ključ uspjeha svih digitalnih projekata na kojima sam imao prilike raditi oduvijek su bili ljudi, nikada tehnologija», kazao je ovom prilikom Ivan Kovačević, novi Digitalni direktor agencije Bruketa&Žinić OM te dodao, «Izuzetno mi je drago da je agencija Bruketa&Žinić OM prepoznala važnost ulaganja u struku te da smo uspjeli okupiti već uigrani tim dokazanih digitalaca fokusiranih na performance marketing koji istinski vole to što rade. Velika mi je čast, ali i zadovoljstvo nastaviti svoj put u agenciji koja ne prati već postavlja trendove. O novim projektima više ćemo ispričati uskoro".

>>>Marko Rakar: Digitalni marketing ne postoji, danas je sve online

Novi članovi B&Ž digitalnog tima iza sebe imaju iskustvo i kompetencije izrade strategija za digitalnu komunikaciju u trgovini i e-trgovini, turizmu, telekomunikacijama, bankarstvu, robi široke potrošnje, automobilskoj industriji te 15 godina iskustva u online Analytics alatima. U posljednje dvije godine izradili su više od 3000 digitalnih kampanja, 130 000 oglasa, 100 000 keywordsa, 50 internetskih stranica i aplikacija te 20 content marketing projekata. Radili su i na izradi strategije, savjetovanju, advertising i quality assurenceu velikih projekata e-trgovine, kao i održali edukacije i predavanja na 50 konferencija.

Više o pojedinačnim iskustvima i kompetencijama:

Fokus Ivana Kovačevića prije dolaska u B&Ž istovremeno je bila izgradnja internih kompetencija svih Agrokorovih članica u segmentu digitalnog marketinga, digitalna transformacija i implementacija novih digitalnih kanala komunikacije u poslovanje. U Agrokoru je je radio na maksimizaciji učinka digitalnih kanala na marketing i prodaju svih članica koncerna. Kao svoj najveći uspjeh izdvaja izgradnju i odgajanje internih digitalnih timova u svim kompanijama koncerna koji su, kako ističe, bili i ostali ključna komponenta razvoja digitalije. Od digitalnih projekata najveća strast su mu proučavanje ponašanja korisnika, e-trgovina, analitika i lokacijski marketing.

Dario Drmač dolazi na funkciju e-Commerce i digital transformation managera. Ima deset godina iskustva u digitalnom marketingu. Osnovao je digitalni odjel u Unex Grupi i izgradio tim od 12 stručnjaka iz različitih područja digitalnog marketinga. U vođenju odjela, Dario je bio fokusiran na strateško upravljanje te koordinaciju i razvoj zaposlenika. Njegovo upravljanje odjelom rezultiralo je porastom prometa iz domene digitala za prosječno 30% godišnje. Osim toga, kao jedno od ključnih postignuća ističe implementaciju i razvoj prve Private Marketplace programatske platforme na hrvatskom tržištu. Korištenjem ove platforme cilj je bio povećati performanse kampanja uz što manje ulaganje kroz korištenje naprednih alata poput Data Management Platformi te koordinacija performansi između Demand Side i Service Side platformi što je rezultiralo prosječnim povećanjem performansi kampanja za 10 do 15%. Uz to Dario razvija eCommerce platformu koja se bavi promocijom i prodajom hrvatskih vina putem Interneta. Rad na ovom projektu uključuje digitalne strategije, razvoja sadržaja, newsletter marketing, Search Engine Marketing i Business Intelligence.

Robert Petković dolazi na funkciju analytics leada. Dugogodišnji je internetski profesionalac s bogatim iskustvom u svim područjima vezanim za izradu web stranica, analizu, promociju i optimizaciju s ciljem učinkovitosti web stranica. S obzirom na studij psihologije te iskustvo u radu s bazama podataka, izradom dinamičkih webova i analitikom, njegov je trenutni fokus napredna implementacija analitike weba koristeći Google Tag Manager, uz optimizaciju konverzija (CRO), A/B testiranje, Behavioral marketing, integraciju online i offline trgovina te optimizaciju sadržaja za tražilice (SEO). Nakon 8 godina u riječkom Multilinku prelazi prvo u Degordian, a zatim u Agrokor na poziciju glavnog web analitičara za cijeli koncern gdje je bio zadužen za analitiku svih webova u koncernu. Radio je na postavljanju i optimizaciji web shopova poput Konzum Klika i Abrakadabre kao i na brojnim content marketing projektima. Robert je čest predavač na brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama iz područja analitike, suradnik i predavač na učilištima Algebra i Web marketing i član udruge eCommerce Hrvatska, te direktor programa konferencije LINK koja se održava u Sarajevu.

Andrea Svilokos dolazi na poziciju Digital account managerice. Karijeru je započela u digitalnoj agenciji Drive (McCann) u Beogradu. Sedam godina rada s klijentima pretežno iz trgovine i telekomunikacija omogućile su joj da primjeni i testira svoja znanja u najizazovnijim industrijama. Kroz dinamičan agencijski život stekla je iskustvo u radu na projektima iz različitih sfera digitala, od medijskog planiranja, društvenih mreža, content planova, godišnjih digitalnih strategija do projektnog managamenta na mnogobrojnim razvojnim projektima. Nakon što je ispekla zanat na strani agencije, odlučuje se za prelazak na stranu klijenta i na prelazak granice. Krajem 2015. godine seli u Zagreb gdje preuzima poziciju rukovoditeljice odjela digitalnog marketinga Konzuma. Posebno ističe rad na razvoju Konzum Klik webshopa.

Dubravka Šrkulj dolazi na poziciju Senior PPC specijalistice. Iako psihologinja po struci, Dubravka se prije sedam godina otisnula u digitalne vode. Posebno područje interesa su joj analiza i predikcija ponašanja korisnika na internetu, zbog čega se opredijelila za Google AdWords i srodne oglašivačke alate. Krenula je u maloj tvrtki kao interni stručnjak za AdWordse, da bi preko rada u kompanijama kao što su Kupi.me, Studio Moderna i Agrokor stekla bogato iskustvo u različitim segmentima digitalnog marketinga (e-mail marketing, SEO, Facebook oglašavanje, Google AdWords, affiliate marketing, Google Analytics i drugi). Vodila je oko 2000 AdWords kampanja, kreirala više od 100 000 oglasa i učinkovito uložila više od 9 000 000 kuna marketinških budžeta. Podizanje efikasnosti kampanja i ostvarivanje kvalitetnih rezultata njezini su primarni ciljevi, navode u priopćenju Bruketa&Žinić OM.

14. travanj 2024 18:32