Aktualno
StoryEditor

Dražen Jelenić prisegnuo na dužnost glavnog državnog odvjetnika

20. Travanj 2018.

Dražen Jelenić prisegnuo je u petak ispred predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i time preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika na četiri godine.

"To što danas prisežem na dužnost glavnog državnog odvjetnika smatram iznimnom privilegijom jer rad u Državnom odvjetništvu doista je prilika za stvaranje boljeg društva, a to svima nama treba u konačnici biti cilj", poručio je u svom obraćanju Jelenić zahvalivši na ukazanom povjerenju.

>>>Jelenić izabran za glavnog državnog odvjetnika

Osobno će, kazao je, na toj čelnoj dužnosti upotrijebiti sve svoje profesionalne i osobne kapacitete i usmjeriti ih na to da cijela državnoodvjetnička organizacija ostvari svoje nelake zadaće na najučinkovitiji način te na dobrobit svih hrvatskih građana.

"Za to su nam važne i sljedeće pretpostavke, uz odgovarajući zakonodavni okvir, kvalitetne i dostatne ljude, povjerenje u naš rad i podrška našem radu", poručio je.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković, nakon pročitanog teksta prisege, čestitao je Jeliniću i zaželio mu puno uspjeha u obavljanju te odgovorne dužnosti, a na svemu učinjenom zahvalio je i dosadašnjem glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu.

>>>Saborski Odbor za pravosuđe jednoglasno potvrdio imenovanje Dražena Jelenića

Jelenić je novinarima nakon prisege kazao kako su prijetnje koje je primao njegov prethodnik Cvitan sastavni dio dužnosti koju je preuzeo.

"Jedno je o tome znati nešto načelno i promišljati da bi se to moglo i meni desiti, a drugo je ako vam se tako nešto i desi. Prisežući danas i preuzimajući dužnost u četvrtak naravno da pristajete  i na stvari koje nisu ugodne", rekao je.

Svjestan je, kaže, kako će mu se život promijeniti, no dodaje kako se "odriče nekih privilegija za jednu drugu privilegiju, a to je da zajedno sa svojim kolegama čini dobro za građane ove zemlje".

20. travanj 2024 18:29