Aktualno
StoryEditor

Freddy Krueger i ekipa iz ‘Gospodara prstenova‘ u novoj SF avanturi Stevena Spielberga

19. Ožujak 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=ixWL1BWi44U

Samo desetak dana dijeli nas od premijere novog filma "serijskog" oskarovca Stevena Spielberga koji je američka kritika, prema pisanju portala Digital Trends, već proglasila jednim od najzanimljivijih ostvarenja godine.

"Igrač broj 1" ekranizacija je istoimenog SF romana Ernesta Clinea, koji je surađivao i u adaptiranju scenarija, čija je radnja smještena u 2044. godinu, u distopijski svijet čiji stanovnici sve češće bježe u virtualnu stvarnost zvanu OASIS.

>>>Spielberg se u novom spektaklu vraća znanstvenoj fantastici

Kada vlasnik OASIS-a umire, kompletan imetak ostavlja onome koji prvi pronađe virtualno Uskršnje jaje skriveno negdje u tom paralelnom svemiru. "Lovu" se priključuje i tinejdžer Wade te ubrzo shvaća kako bi ga potraga mogla koštati života, posebno jer uviđa da ga virtualna čudovišta mogu "slijediti" i u stvarnost.

U "oazi" će sresti i likove dobro poznate svim ljubiteljima sedme umjetnosti ili videoigrica, kao što su Freddy Krueger iz legendarnog horora "Strava u ulici brijestova", plavokosi superheroj Duke Nukem, automobil/vremenski stroj iz "Povratka u budućnost" pa čak i dio ekipe iz serijala "Gospodar prstenova".

>>>Alibaba Pictures kupio udio u kompaniji Stevena Spielberga

Glavnu ulogu tumači Tye Sheridan ("X-Men: Apokalipsa") kojem će društvo pred kamerama praviti Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Simon Pegg i još jedan Akademijin laureat Mark Rylance ("Most špijuna").

"Igrač broj 1" stiže u kina 28. ožujka, nakon čega će se Spielberg, prema ranijim najavama, posvetiti radu na petom nastavku "Indiane Jonesa".

19. travanj 2024 17:46