Aktualno
StoryEditor

Gideon Brothers formalizirao novu vlasničku strukturu. Tko je sve u suvlasništvu tog startupa

10. Kolovoz 2019.

Temeljni kapital Gideon Brothersa, svjetski uspješnog startupa iz Osijeka koji se bavi izradom robota i umjetnom inteligencijom, nedavno je udeseterostručen, s 20 tisuća na 200.000 kuna. Osim promjene temeljnoga kapitala, na popisu suosnivača i članova toga startupa su i imena stručnjaka već poznatih u javnosti.

Gideon Brothers su početkom 2017. osnovali Matija Kopić, bivši vlasnik također uspješnog startupa Farmeron, i Kruno Stražanac. Potom su im se pridružili Josip ĆesićEdin Kočo i Milan Račić te su svi zajedno pojedinačnom uplatom povećali kapital tvrtke te postali njezini suvlasnici u jednakim udjelima. Svatko od njih uplatio je 180 novih poslovnih udjela nominalne vrijednosti od po 200 kuna.

Također svima njima, osim Kopića koji je već bio direktor tvrtke, mandat direktora počeo je 26. lipnja te samostalno i pojedinačno zastupaju tvrtku.

U Gideon Brothersu ističu da se promjena koja je potkraj srpnja zabilježena u Sudskom registru odnosi na upis sporazuma među suosnivačima koji datira još iz 2017. godine. Nova vlasnička struktura od pet udjelničara tako je sada samo formalizirana.

19. travanj 2024 07:19