Aktualno
StoryEditor

GOSJAR nova platforma za gospodarenje sustavom javne rasvjete

18. Travanj 2023.
gosjar platforma

GOSJAR je web platforma za gospodarenje javnom rasvjetom. Cilj platforme je omogućiti gradovima i općinama jednostavno održavanje i efikasno korištenje mreže javne rasvjete.

GOSJAR se već 13 godina koristi u gradu Zagrebu i putem platforme je do sada prijavljeno više od 300 000 kvarova ili potrebnih izmjena na sustavu javne rasvjete.

Sustav javne rasvjete po naravi je dinamičan - kako bi se moglo pratiti stanje izgrađenosti i opseg održavanja, potrebno je evidentirati događaje na mreži.

U svrhu kontrole i poboljšanja sustava mreže javne rasvjete, GOSJAR daje mogućnost praćenja promjena ili kvarova u mreži, od strane 3 subjekta: grada ili općine; ugovornog partnera i građana.

Putem GOSJAR-a je moguće pratiti stanje na mreži u svim fazama;

  • od prijave kvara;
  • planiranja slanja djelatnika za održavanje mreže u specifičnim terminima i određenim lokacijama;
  • praćenje riješenih kvarova i redovne kontrole mreže;
  • zamjene dijelova javne rasvjete;
  • sve do rješenja kvara na mreži.

Zahvaljujući analitici platforme, omogućen je i pregled detaljne statistike o popravcima, ponašanja bilance snage, broju kvarova te utrošenim rezervnim dijelovima unutar određenog perioda.

Nedavno je dodana i opcija topologije koja korisnicima omogućava pregled potrošnje električne energije po pojedinom mjernom mjestu.

GOSJAR je platforma jednostavna za korištenje i ne zahtjeva dodatnu edukaciju korisnika aplikacije.

Platformi se pristupa putem interneta uz pomoć lozinke, a svi prikupljeni podaci su u potpunosti zaštićeni.

Kako se sve veći broj jedinica lokalne samouprave susreće s porastom troškova električne energije, Kodius je odlučio besplatno ustupiti platformu GOSJAR svim zainteresiranim subjektima kako bi lakše upravljali sustavom javne rasvjete.

Kodius, agencija za software development i UX/UI dizajn, specijalizirana je za izradu softverskih rješenja po mjeri.

Kodiusov tim stvara uspješna i inovativna digitalna rješenja za različite industrije: od logističkih, healthtech i fintech aplikacija, do izrade aplikacija koje koriste umjetnici i najpoznatiji hollywoodski studiji.

Svjesni hiperprodukcije koja je naštetila kvaliteti digitalnih proizvoda, Kodius se okrenuo izradi digitalnih rješenja čija vrijednost nadilazi krize i padove IT industrije.

U Kodiusu vjeruju da je dobro korisničko iskustvo pokazatelj dobre platforme - jer tehnologija ne bi trebala biti sama sebi svrha, već alat koji daje vrijednost klijentu i korisnicima.

01. svibanj 2024 01:59