Aktualno
StoryEditor

HAKOM: Od 1. srpnja ‘socijalno osjetljivi‘ paketi HT-a za usluge telefoniranja

02. Lipanj 2017.

Posebne kategorije korisnika moći će od 1. srpnja birati nove korisničke pakete za usluge telefoniranja ili zadržati ‘stari‘ paket s postojećim sustavom posebnih popusta za socijalno ugrožene i korisnike s posebnim socijalnim potrebama, najavili su u petak iz HAKOM-a.

Vijeće HAKOM-a (Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti) krajem travnja donijelo je odluku o cijeni javno dostupne govorne usluge (telefoniranja) prilagođene potrebama socijalno ugroženih skupina za posebne kategorije korisnika (ratni i vojni invalidi te civilni invalidi Domovinskog rata, članovi uže obitelji poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata i udruge i osobe s invaliditetom – članovi udruge).

>>>HAKOM odobrio HT-u poseban cjenik za socijalno ugrožene

Tom je odlukom dana suglasnost Hrvatskom telekomu (HT) da za takve posebne kategorije korisnika, umjesto postojećeg, od 1. srpnja ove godine primjenjuje novi cjenik.

"U međuvremenu, HT je izvijestio HAKOM kako se zbog tehničkih razloga u implementaciji od 1. srpnja ipak neće primijeniti isključivo novi cjenik, nego će se posebnim kategorijama korisnika omogućiti odabir, te će korisnici koji imaju pravo na ove pakete moći odabrati novu ili postojeću ponudu", kažu iz HAKOM-a.

Dodaju da će korisnici moći birati između postojećeg sustava posebnih popusta za socijalno ugrožene korisnike - korisnike s posebnim socijalnim potrebama u sklopu HT-ovog trenutno važećeg cjenika "Popusti za posebne kategorije korisnika" i novog sustava popusta za socijalno ugrožene korisnike - korisnike s posebnim socijalnim potrebama kojeg je HAKOM odobrio u travnju.

Više o tome korisnici mogu pogledati i doznati na mrežnim stranicama HAKOM-a i HT-a.

25. travanj 2024 12:21