Aktualno
StoryEditor

HDZ i HSS traže smjenu Upravnog vijeća ŽUC-a Bjelovarsko-bilogorske županije

24. Listopad 2017.

Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji održanoj u utorak u prostorijama HDZ-a u Bjelovaru, predstavnici HDZ-a i HSS-a, oporbenih koalicijskih partnera u Skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije, upozorili su na, kako kažu, brojne poteškoće u poslovanju i upravljanju Županijske uprave za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije i zatražili smjenu Upravnog vijeća ŽUC-a.

>>>Bjelovarski osnovnoškolci prikupili 57 tisuća kuna za potrebite sugrađane

- Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije među tri je najgore u Hrvatskoj po nedavnim nalazima Državnog ureda za reviziju. ŽUC je dobio uvjetno mišljenje i primjedbe u pet od sedam kategorija, istaknuo je Miro Totgergeli, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije. Napomenuo je da prethodno revizija nije rađena od 2005. godine,  a krajem 2015. godine i dalje su neke primjedbe Državnog ureda za reviziju neotklonjene.

>>>Sabor prima šest SOR-ovaca

- Članovi Upravnog vijeća nisu se sastajali od srpnja 2015. do kolovoza 2016. godine, iako su tijekom 2015. godine primili naknadu od 260 tisuća kuna, a i dužnost im je sastajati se najmanje jednom tromjesečno. ŽUC već dvije i pol godine vodi vršitelj dužnosti, iako je taj rok zakonski ograničen na najviše jednu godinu, kazao je Totgergeli.

Koalicijski partneri izrazili su ozbiljnu zabrinutost za stanje u Županijskoj upravi za ceste, istaknuvši kako su ukupne obveze krajem 2016. godine iznosile 36 milijuna kuna, dok se iznos dospjelih nepodmirenih obveza popeo na 11 milijuna kuna.

>>>Ante Todorić krajem prošle godine upozorio oca da Agrokoru prijeti bankrot

Od župana Damira Bajsa zatražili su da smijeni članove Upravnog vijeća ŽUC-a.

- Kada župan Damir Bajs nije zadovoljan nečijim radom, on ga smijeni preko noći. S obzirom da članove Upravnog vijeća ŽUC-a nije smijenio već dvije i pol godine, pretpostavljamo da je zadovoljan rezultatom njihova rada, kazao je Totgergeli.

26. travanj 2024 10:49