Aktualno
StoryEditor

HND osudio Pernarovu prijetnju čistkom ‘pristranih‘ novinara, počevši od Stankovića

25. Svibanj 2017.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u četvrtak prijetnju zastupnika u Hrvatskom saboru Ivana Pernara kako će "kad Živi zid osvoji vlast" novinara HRT-a, urednika i voditelja emisije "Nedjeljom u dva" Aleksandra Stankovića" maknuti s HRT-a, kao i sve ostale pristrane i neprofesionalne novinare i urednike".

>>> Pernar: Naš je partner ‘stao na tamnu stranu’, ako se sutra ne pojavi raskidamo koaliciju

Pernar je to izjavio komentirajući za portal Fairpres.hr sudsku odluku kojom je muškarac koji se deklarirao kao simpatizer Živog zida pravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora, uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, zbog prijetnji upućenih Stankoviću, ističe HND u priopćenju. Prijetnje Stankoviću dogodile su se nakon što je Pernar demonstrativno napustio studio HTV-a, nezadovoljan načinom na koji je Stanković vodio emisiju u kojoj je Pernar bio gost.

Pernar bi trebao znati da su prijetnje političkim čistkama novinara nedopustive u demokratskoj zemlji, ali ipak se ovom izjavom pridružio onim političarima koji nekažnjeno prijete novinarima. HND jednako odgovornima smatra i one političare koji političke prijetnje novinarima ne osuđuju i tako potiču na nove prijetnje, uključujući i fizičke napade na novinare.

20. travanj 2024 04:58