Aktualno
StoryEditor

Hrvatske tvrtke na sajmovima u Münchenu

30. Studeni 2018.

Tvrtka Belimpex, specijalizirana za organizaciju i pripremu nastupa na inozemnim sajmovima i zastupnik društva Messe München GMBH, i GHM Gesellschaft für Handwerksmessen mbH za Republiku Hrvatsku, predstavili su sajmove koji nas očekuju u 2019. godini u gradu Münchenu.

Ove godine hrvatske tvrtke sudjelovati će na sedam sajmova, među kojima valja istaknuti BAU 2019, na kojemu će nastupiti 18 izlagača iz Hrvatske. Zatim, tu je i sajam f.re.e. 2019. na kojemu će izlagati Hrvatska turistička zajednica s partnerima. Na vodećem sajmu obrtništva, Internationale Handwerksmesse, nastupit će Hrvatska obrtnička komora, dok će se najvećem svjetskom sajmu građevinskih strojeva Bauma, predstaviti tvrtka Tehnix.

Na Transport logistic sajmu predstavništvo će imati HGK, Đuro Đaković i Lučka uprava Rijeka.

>>>Hrvatskim gospodarstvenicima prezentiran minhenski sajam BAU 2019

Pregled sajmova:

BAU 2019 - 14. – 19. siječnja 2019.

Vodeći svjetski stručni sajam za arhitekturu, materijale i sustave

Sajam BAU 2019 biti će veći nego ikad prije. Na njemu će 2.200 izlagača iz 45 zemalja predstaviti arhitekturu, materijale i sustave za poslovnu i stambenu izgradnju, te za dizajn interijera novih i postojećih zgrada. Među izlagačima bit će i 20 hrvatskih tvrtki. Svih 19 izložbenih paviljona koji se prostiru na površini od gotovo 200.000 kvadratnih metara zauzeto je do posljednjeg kvadrata površine.

Očekuje se da će sajam posjetiti 260.000 posjetitelja iz svih krajeva svijeta. Sajam redovito posjećuje i velik broj Hrvata, pa je Hrvatska s 1.577 posjetitelja u 2017. bila svrstana među prvih 15 zemalja.

NOVO: Digitalno selo. U skladu s motom „Povezujemo, maksimaliziramo, nadahnjujemo”, ono po prvi put u povijesti povezuje digitalne inicijative u građevinskoj industriji s aktualnim zbivanjima u softverskoj industriji. Tu će odabrane start-up tvrtke predstaviti svoje proizvode i poslovne ideje.

>>>Rexpo: Hrvatskom turizmu nužni specijalizirani i luksuzni hoteli

f.re.e 2019 - 20. – 24. veljače 2019.

Međunarodni sajam odmora i putovanja

Turistički sajam f.re.e najveći je i najposječeniji sajam u Bavarskoj i jedan je od najznačajnijih sajmova putovanja i aktivnog odmora u Njemačkoj i Europi. Sajam se od 1970. godine redovito održava u veljači u Münchenu; predstavlja sve što je vezano za putovanje i odmor u svim svojim različitostima i poziva posjetitelje da iz prve ruke iskuse brojne avanture iz cijelog svijeta.

Sedam tematskih područja koja pokriva sajam f.re.e 2019 su: Kampiranje, Odmor, Krstarenja, Vodeni sportovi, Biciklizam, Aktivnosti na otvorenom, Zdravlje & Wellness.

Internationale Handwerksmesse (GHM) - 13. – 17. ožujka 2019.

Vodeći međunarodni sajam obrtništva

IHM kao najveći obrtnički sajam u svijetu sa preko 1.100 izlagača iz 60 država, posjeti više od 124.000 posjetitelja, a obuhvaća teme: umjetnost, obrt i dizajn, namještaj i uređenje interijera, kuhinje, energetika, tehnologija i inovacija, dom i vrt. Sajam je mjesto prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, novih trendova u obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu, na kojem hrvatski obrtnici tradicionalno prisustvuju više od dvadeset godina. Sajam IHM 2019 u Münchenu održat će se u 8 moderno opremljenih paviljona sajma, paralelno sa sajmom „GARTEN MŰNCHEN 2019“.

Vodeći sajam obrtništva sa ključnim temama: obrt & dizajn, uređenje interijera i montaža, izgradnja i modernizacija, oprema i tehnologija, završna obrada i razvoj, vrtna tehnologija, obrtnički rad, pružanje usluga. Umjetnost, obrt i dizajn, namještaj i uređenje interijera, kuhinje, energija, tehnologija i inovacije, dom i vrt.

bauma - 08. – 14. travnja 2019.

Vodeći stručni sajam građevinskih strojeva, strojeva za građevinske materijale, strojeva za rudarstvo, građevinskih vozila i opreme. Bauma je najveći svjetski sajam u sektoru građevinske mehanizacije, strojeva za građevinske materijale, rudarskih strojeva, građevinskih vozila i građevinske opreme, sa intervalom održavanja svake 3 godine.

Sa ukupnom površinom izložbenog prostora od 605.000 četvornih metara, bauma je najveći sajam u svijetu. U 2016. bauma je opet potukla sve prethodne rekorde, privukavši ukupno 3.425 izlagača iz 57 zemalja, te 583.736 posjetitelja iz oko 200 zemalja. Rast broja posjetitelja za više od 60%, i povećanje kvadrature izložbenog prostora bilježi i Hrvatska. Najveći sajam na svijetu postaje još veći; ukupni izložbeni prostor sajma bauma 2019 proširen je za 9.000 kvadratnih metara uz lakše snalaženje zahvaljujući novom rasporedu paviljona. Na sajmu bauma 2019 Hrvatska će imat svog predstavnika tvrtku Tehnix d.o.o.

>>>Croatia Airlines nudi povoljne aviokarte za München i Rim

transport logistic - 04. – 07. lipnja 2019.

Vodeći svjetski stručni sajam logistike, mobilnosti, IT-a i upravljanja lancem opskrbe

Najvažniju platformu u industriji logistike i transporta, 2017. godine posjetilo je oko 60.000 posjetitelja iz 123 zemlje, a izlagalo 2.162 izlagača iz 62 zemlje koji su zauzeli više od 115.000 metara kvadratnih. Sajam transport logistic drži svoja obećanja: vodeći sajam za logistiku, telematiku i transport okuplja stručnjake ove industrije i donosioce odluka u investicijama iz cijelog svijeta. Ovaj sajam je sveobuhvatna platforma gdje su najvažnija pitanja ove industrije već danas u fokusu i gdje inovacija potencijalno dobiva na važnosti. Rast broja izlagača i izlagačkog prostora na prošlom sajmu transport logistic, kao i odlične povratne informacije od izlagača i posjetitelja naglašavaju da je ovaj sajam visoko kvalitetan i globalno prepoznat.

EXPO REAL - 07. – 09. listopada 2019.

Međunarodni sajam za nekretnine i investicije

EXPO REAL, međunarodni stručni sajam za nekretnine i investicije, održava se na sajmu Messe München u listopadu 2019. godine. EXPO REAL pokriva cijeli spektar sektora nekretnina, platformu za međunarodni networking za ključna tržišta Europe, od Rusije, Bliskog istoka i SAD-a. Bogat konferencijski program od preko 400 govornika daje sudionicima vrijedan uvid u najnovije trendove i inovacije na tržištu nekretnina, investicija i financija. EXPO REAL 2018 u brojkama bilježi rast u odnosu na 2017.godinu: 45.058 sudionika iz 73 zemlje i 2.095 izlagača iz 41 zemlje.

19. travanj 2024 16:58