02. veljača 2017.

Hrvatski kišobran oduševio u Lyonu

Sedam hrvatskih tvrtki predstavlja svoje proizvode na sajmu CTCO u Lyonu koji se održava od 31. siječnja do 3. veljače. Riječ je o tvrtkama Fotosoft, KAP-KO, JACQUARD, Tabacco, GALKO, IKOM Kovnica i Grafomarketing koje se predstavljaju na zajedničkom štandu.

Posebnu pažnju marketinških i distribucijskih kuća privukao je brand Hrvatski kišobran koji su dizajnirali hrvatski dizajneri poput Dajane Vuksan i nedavno preminule Ivane Popović.

- Sajam je za nas izuzetno zanimljiv i privlačan jer smo jedina masovna proizvodnja kišobrana u Europi. Klijentima na sajmu to znači brza isporuka, prihvatljiva minimalna količina, i naravno cijena - izjavio je direktor tvrtke Tabacco Damir Alpeza.

Sudjelovanje na ovom specijaliziranom sajmu za proizvođače promotivnih materijala i popratne opreme za proizvodnju koji tvrtkama otvara mogućnost povećanja izvoza, proširenja distributivnih kanala i prezentiranja svojih proizvoda visoke kvalitete hrvatskim firmama osigurala je Hrvatska gospodarska komora.

- Posjetitelji su prepoznali kvalitetu, kreativnost i originalnost hrvatskih tvrtki. Prednost hrvatskih proizvođača svakako je spremnost na brze i konkretne odgovore zahtjevima tržišta EU te fleksibilna i izrazito kvalitetna proizvodnja kojom mogu konkurirati na svjetskom tržištu - naglasila je Branka Prišlić, viša stručna suradnica u Sektoru za industriju i IT HGK.

kišobran

Zadovoljna je i direktorica tvrtke Kap-ko Ivana Kovač koja na sajmu prezentira radne, reklamne kape kao i kape za diplomante.

- Sajmovi su odličan način izravne prezentacije naših proizvoda, a obzirom na poslovanje naše tvrtke, sajam ovakvog tipa jako nam je važan. Izuzetno sam zadovoljna ostvarenim kontaktima kao i reakcijama potencijalnih kupaca- kaže Kovač.

Prepoznata je i kvaliteta rada tvrtke Kovnica kojoj su organizatori ponudili izradu ovogodišnje glavne nagrade statue sajma. Tvrtka Galko  na sajmu prezentira širok spektar poslovne galanterije, izrađene od prirodne kože čija je vrhunska kvaliteta proizvodnje privukla pozornost posjetitelja. Tvrtki Grafoproizvod na sajmu se pružila prilika sudjelovati u smotri europske tekstilne industrije, pratiti trendove europskog tekstilnog standarda te razmijeniti informacije. Po prvi puta na sajmu se predstavlja tvrtka Fotosoft koja je dobila uvid u  desetke velikih strojeva za visoku produkciju tiska na tekstilu (svila, pamuk) s bojilima koja se mogu kontrolirati za produkciju u infrared tehnologiji. Tvrtka Jacquard svojim sudjelovanjem na sajmu CTCO ove godine kani proširiti svoju prisutnost na francuskom tržištu.